Trädgårdsmonster

Har ni träffat dem någon gång? De bor ofta bakom häckar i välskötta trädgårdar, de är osynliga för människor och de äter små icke ont anade hästar till frukost. Hisan träffade på ett sådant monster i går.
Vi tog turen halvägs in till Lund och Linero för lite omväxling. Och bakom en häck mitt på asfaltsvägen till Hardeberga by satt det. Det tog en bra stund, med mycket backande och skuttande innan han kunde gå förbi. Och han var rejält skärrad, det var inte bara vanliga buserier utan han var riktigt rädd. Mycket skumt var det för det fanns inget att vara rädd för på andra sidan häcken. Resten av ridturen gick utan problem och han fick galoppera ordentligt i backarna.

Red sedan Lena på banan. Planen var att rida 10 varv men efter 7 åkte ena bakskon, så vi bröt där. Slog på skon igen och ut i hagen. Vi får på det igen på onsdag och då får det bli alla 10 varven. Hon känns jättefin i alla fall och det är ju bra.

De resterande tre jagades på banan. Karin springer utan galoppinslag igen så blistringen har gett avsedd effekt.

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

Jo häckmonstrena känner vi till. Här har vi även riktigt riktigt otäcka stenmonster, ser ut som stenblock, rör sig som stenblock och maskerar sig till orörlighet precis som ett äkta stenblock men ändock ...... De kan närsom helst förvandlas till smidiga monster som hoppar upp och hugger tag i hästnäsor.

2008-05-06 @ 21:17:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0