Två dagar och sommarens första ledighet har börjat.

Igår red jag dressyr med Hisan på banan. Jag blev avbruten av telefonsamtal och en massa annat så det blev inget sammanhängade pass. Hisan jobbade ändå bra och var avslappnad efter att han hade kollat in alla hästarna i beteshagarna. Vi hade miljöträning i form av startande mopeder bredvid honom. Han bara vände på huvudet och tittade lite. Han är cool min Hisan.

Strax innan jag skulle hem kom två beteshästar. Den ena var inte maskad och hamnade i karantän i padocken. Den kommer att släppas i helgen, antaglien med Berra Bus som kommer till betet. Det kommer att bli kul!! Del sär Berra en häst som har betytt mycket för mig och som har lärt mig massor. Kanske inte om finlir i ridningen men om hantering och sårvård ;). Hans ägare är dessutom en god vän så det blir kalas.
Den andra hästen som kom var Iddi, fjordningen. Han blev så till sig när han klev ur transporten att han helt enkelt travade iväg mot hagarna utan att ta någon notis om vad som hängde i grimskaftet. (Han har bott flera år på granngården innna.) När han sedan skulle släppas med de två kvarvarande barfotahästarna kom hans ägrinna olyckligt nog emellan när Haflingerstoet Nora måttade en spark mot Iddi. Den träffade henne rakt i bröstet och hon fick åka ambulans in till sjukhuset för att röntgas. Som tur var blev hon bara rejält blåslagen och inget var brutet.


Idag tog jag en tur på hundslingan i Skrylleskogen. Nästan det första som hände var att jag mötte Lillemor och Anita. Jag hälsade glatt men Lillemor tycks fortfarande inte ha begripit att det inte jag som är skulden till att hon inte fick komma tillbaka till Jans bete. Hon är sur och kan tydligen inte ens säga hej fortfarande, det är två somrar sedan nu. Lågt tycker jag att inte ens hälsa. Anita hälsade vänligt i alla fall, tur att det är ordning på någon.
Red vidare, det var mycket hundar, folk och hästar ute. Turen avlöpte utan bekymmer. På vägen tillbaka över tippen mötte jag en ryttare i backen som var på väg upp i full galopp. Han visade inte någon vilja att sakta av vid mötet. Lite dåligt tycker jag. Många av dem jag träffar på ute när jag rider har mycket dålig koll på hästarna,tänk om det hade varit en av dem han hade mött. Vill inte ens tänka på hur det hade slutat.

Körde därefter lilla Leo. Han har på sistonne gått med springrem vilken har hjälpt honom mycket. Han hade den endast på sig halva tiden idag eftersom han fick skav av remmen mellan frambenen. Det var stor skillnad på när han hade den och när vi tog bort den. Han var lixom mer stabil med den på.
Jan hade glömt att sätta i öronpropparna eftersom han hade ett annat huvudlag och det medförde att han låg på som bara den, speciellt på de ställen vi skulle köra långsamt. Han travar i alla fall mycket bättre för varje gång jag kör honom. Han gick 25-tider idag. Resten av hästarna får gå snabbt på måndag innan jag åker till Rom.

Joggade på kvällen och testade min nya pulsmätare som jag har fått får 49,95kr. Testade på mig för att se hur den funkade. Kanske det går att modifiera den till att passa hästarna också? Jag skall bara bli vänn med den först. En bra sak är i alla fall att mitt flås inte har blivit sämre även om jag inte har sprungit på ett par månader nu. Ridningen måste ju göra sitt för att hålla det uppe.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0