Blockerad

Idag mådde jag bättre och eftersom Hisan är Hisan och de andra skulle ut på tur på Revinge så tänkte jag att det var en bra idé att följa med. Hisan behövde verkligen få bränna ur systemet lite efter förra veckans skrittade och all vila i denna veckan.

Vi kom iväg men rätt snart märktes det att det fanns på tok för mycket energi som skulle ut. Hisan pep och for för att rätt snart bli helt blockerad uppe på banvallen. Banvallen är ett ställe där jag absolut inte vill ta en konflikt. När Hisan blir blockerad så är det noll kontakt och väldigt mycket back som gäller. Uppe på vallen kan detta sluta typ hur illa som helst. Han backar gärna i kanten på sluttningen och verkar inte bry sig om att det lutar. Vi tog oss rätt snart ner från vallen och snurrade rundor nere på marken. Här är jag mer kaxig i och med att det är marginellt mindre farligt när terrängen är plan. Vi backade ca 100 meter innan det blev kontakt i huvudet igen och det gick att gå rakt fram. Det som är intressant i hur han regaerar är att de andra gick iväg men Hisan bryr sig inte. I det blockerade stadiet vill han mest åt andra hållet.
Resten av turen gick ut på att få min lilla Hispa att slappna av, vilket lyckades bra. Han galopperade lugnt och fint bredvid den stabila Haifa. Vi var ute i totalt ca 2,5 timmar så nog måste energinivån ha hamnat på en acceptabel nivå nu.
Jag har en teori om att jag möjligen har tagit i lite väl med havren. Hisan har ätit havre i stora kvantiteter förut men nu har det kanske blivit för mycket i kombination med för mycket lugn träning... Framöver kommer den att dras ner till 3 kg. ;) Idag var dessutom havren slut i stallet så det fick bli enbart krafft på menyn.

Jag har funderat fram och tillbaka med hur jag skall fixa med transporten för att det skall bli bättre för Hisan. Mitt senaste rön är att det tydligen skall bli tystare med sådan där gummimassa som sitter fast på golvet i stället för lös matta som jag har nu. Det är ju värt att prova först i alla fall. Nästa alternativ blir att försöka prega in bommul i öronen på honom när han skall åka... jag ser typ inte riktigt fram emot det alternativet... öronen är ett sådant där känsligt område som man får borsta, klappa och dra i men absolut inte närma sig med en sax eller elektrisk pryl... att pilla i dem är heller inte så populärt men säg de gångerna jag ger mig... I morgon skall jag ringa upp till Boj och se om jag kan styra om reparationerna. Jag kvalificerar nog snart in som extremt jobbig kund tror jag.


Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Vad skönt att han fick komma ut på långtur med galopp=) Kändes taskigt att bara skritta honom igår...så är det när tiden inte går ihop med mina planer.

Föresten; så gosig som Hisan var igår har jag aldrig upplevt honom som tidigare. En härlig upplevelse;)

2008-12-03 @ 18:25:31
URL: http://christerdotters.blogg.se/
Postat av: Ullis

Så kan det vara med tid och planer ibland.

Jag har som jag kanske har nämnt tidigare en idé om att havren är i lite för tor kvantitet. Dagen innan du red fick han bara Krafft... (Nu är jag inte säker på om det verkligen kan göra effekt så fort men kanske). Ska han äta så mycket havre som nu så är det mer jobb som gäller eller så får mängden ner. Kanske kommer stallet att fixa en hösilageanalys och då blir det lättare att ändra i foderstarten så att det skall bli bra.

- Mitt resonemang är att en lugn och harmonisk häst får man genom att se till att allt står rätt till i magen. ;)

2008-12-04 @ 09:38:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0