Från klarhet till klarthet

Nu har en hel helg gåt igen och jag har inte uppdaterat bloggen... Fy på mig. Här kommer en redogörelse i alla fall.

Lördag:

Morgonen börjades med en tripp till Kyra K-outlet i Flyinge. Roligt att shoppa men faktiskt lite dåligt för ekonomin... men lite shit happens faktiskt. Det blev två t-shirts för min del. Det fanns en massa häftigt där, men någon måtta får det vara på oförutsedda inköp.
Ett pass på gymmet senare bar det av ut till Hisan tillsammans med Lindah. Planen var att köra ett träningspass i padocken. Vädret var inte helt på vår sida, det är ju snö här nere nu ju... Soligt och uppehåll var det men underlaget var lite hårt och så risk för snöstyltor så det lämpade sig inte för några snabbare aktiviteter där. Nu är ju inte fart det primära när det gäller att få ordning på min sits och Hisans och min dressyr.
Dagens jobb blev att samla och göra ett första steg mot piff och puff.
Vi började med att jag skulle försöka känna när bakbenen lyftes med sittbenen. Detta tycker jag är supersvårt och det tog lång tid innan jag lyckades känna de små rörelserna i sadeln.
Nästa steg var att i samma ögonblick som Hisan lyfte sitt bakben be honom att bromsa steget så att det blev kortade. Därefter gick vi vidare till att bromsa bägge bakbenen. Himla häftigt var det. Jag skall verkligen öva på att känna bakbenen när jag rider. Vi gjorde övningen i både skritt och trav. Ur samlingen fick Hisan gå med rejält tryck.
Under övningen blev det tydligt att Hisans ovilja till att ställa åt vänster berodde på en låsning i bogen. Jag är inte kunnig nog att på egen hand rida bort sådana låsningar och denna hade nog suttit ett tag och var dessutom rejäl.
När Lindah försökte hjälpa till att lossa honom från marken tyckte Hisan att det var superotrevligt. Min pipiga lilla häst ville inte alls vara med om att det. När det inte passar honom går han i taket och slår sig fri. Detta med låsningen är nog en bidragande orsak till att Hisan har varit lite sur på sistonne kan jag misstänka. Efter ridpasset hjälpte Lindah honom att släppa på låsningen helt på stallgången.

Söndag:

Dagens hästaktiviteter startade inne på Jägersro. Lilhingsten skulle ut på promenad igen. Han var mycket fin och samarbetsvillig idag. Vi kunde till och med göra några övergångar mellan skritt och trav och dessutom en halt. Det verkar som om den Lille tycker att detta börjar bli kul för han var avslappnad och testade inte alls eller gjorde motstånd. Tvärt om var han med på allt och utförde allt jag begärde utan knussel. Det tar sig. ;)

Därefter var det dax för lite släppyssel. Jag slipade bort lite rester från heltäckningsmattan. Det blir ju slätt och fint men jag är tveksam till att ytan går att måla med ett bra resultat. Jag skall eventuellt slipa med ett grövre sandpapper och se om det blir bättre. Jag tror att jag behöver sätta något ljuddämpande material där.
Jag gick igenom golvet och kollade över vad som eventuellt har kunnat bli skadat vid de senaste turerna och inser att jag nog kommer att bli fattigare....
Mellanväggen är trasig nertill och behöver bytas. Ytterväggen på den sidan som Hisan står på är trasig i nederkant och behöver svetsas. Mittstolpen går inte att fästa som den skall i golvet. Detta är säkerligen "fixat" av fd ägaren. För hoppningsvis kommer jag att kunna lämna upp släpet till verkstaden i veckan.

Jag tog sedan en lugn tur på lång tygel i Skrylleskogen. Underlaget lämpade sig bäst för sådana övningar idag. I det härliga soliga vintervädret var det en underbar tur.
Jag har fått låna Lindahs laseraparat så i morgon skall det lasras. Om Hisan skulle bli självlysande så vet ni vad det beror på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0