Helg igen..

Och vad har då Ulrika och Hisan hittat på i helgen?

Lördag:
Jo, det korta träningspasset i fredags känndes ju inte helt super och till följd av det kändes det som om jag hade två vägar att gå. Antingen skulle jag sitta på banan och försöka rätta till allt som kändes fel från dagen innan eller så skulle jag och Hisan bege oss ut och försöka att bara ha det kul. Valet föll på alternativ två.
Det var dessutom riktigt kallt och det var frost i gräset, riktigt vintrigt med andra ord. Just nu verkar det som om det mesta jag tar mig för blir fel... och så blev även detta valet. I och med kylan lade jag på Hisan ländtäcket när jag gav mig ut. Vi hittade några branta backar och vi klättrade lite. Backarna låg i bokskog med halsbrytande sluttningar där stigarna gick på toppen av höjden. Efter några turer upp och ner där blev Hisan rejält varm och därför också rejält tvär. Han blev ju varm i täcket. Effekten var en mycket hetsig Hisan som antingen inte gick fram eller skulle springa fort. Stackars Hisan säger jag bara.
Rätt val borde ha varit att stanna i padocken och fokusera på vad som inte blev bra dagen innan. Antagligen ligger en del av att jag tappar rumpan och mycket av sitsen i att jag försöker vinkla om benen. Jag har ju allvarliga problem med att få min kropp att göra olika saker samtidigt...

Därefter begav jag mig in till Malmö och Jägers där jag skulle gå en runda till med den lille hingsten. Han var mycket mer med på noterna nu och slappnade bitvis av riktigt fint. Mellan varven testade han dock rejält. Han kunde mitt i en sväng bara kasta sig runt och försöka komma i från arbete. Tydligen kan han även försöka sig på sådana konstycken i vagn... vilket så klart är mindre bra. Vi var ute i 20 minuter och på slutet gick han avslappnat och gjorde som jag ville. Efteråt fick han en rejäl omgång klining i stallet... mycket skönt sa han och bad om mera.

Söndag:
Jag började dagen med en drygt 2 timmar lång ritt på Revinge. Vädret var perfekt, uppehåll och flera grader varmare än dagen innan. Hisan var mycket behagligare att rida idag än igår, men jag har långt ifrån hittat tillbaka till sitsen och rumpan. Idag försökte jag att vara mer medveten om att alla delar skulle vara med och att inte släppa en grej helt bara för att jag fokuserade på en annan.
Som vanligt när Haifa med matte var med blv det mycket galopp vilket passar Hisan aldeles utmärkt, det märks att han tycker att det är buskul att vara ute och galoppera där. Mot slutet av turen finns det dessutom en lång backe sm är utmärkt att låta Hisan springa på i. Oj vad han blir nöjd efteråt.
Jag är helt klart mycket nöjdare efter denna dagen men i veckan måste jag helt klart se till att skärpa mig och åter foksera på sitsen.

Efter ritten åkte jag hem till Annette på hennes gård. Vi fikade och snackade en massa om ditten och datten. Anette har en gård i Blentarp där hon föderupp och tränar travhästar vidsidan av sitt heltidsjobb på advokatbyrå. Riktigt hur hon får tiden att räcka till får jag inte riktigt ihop. Jag vet ju hur lång tid det tog med all träning av hästarna hos Jan. Det var trevligt att se hur hon hade det och se alla hennes hästar. Innan jag åkte hem hann jag hjälpa till med att pyssla lite med fölen och att skotta grus och lera. ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0