Ibland går det framåt

Idag startade jag tidigt och morgonfodrade hästarna. Det skulle bli träning av och jag var semiledig (jag har varit inne på Malmö kontoret för möte trots att jag hade bett mig fri idag) från jobbet.
8.20 var jag på plats på LCR för ett dressyrpass. Hisan jobbade på bra och fick mycket beröm. Idag var dessutom jag och Nina överens om vilken sida som var svårast att ställa och böja, det vill säga fortfarande vänster. ;) Jag har gått på honom ganska kraftigt på ytter (höger skänkel) vilket har resulterat i ett skav. Jag noterade att pälsen såg lite annorlunda ut där innan jag klippte honom men efter klippningen har skavet kommit fram. Hisan blir med all rätt mycket sur på mig när jag går på honom med den skänkeln. Sporre eller inte sporre han blir helt klart irriterad när man skänklar honom. Det blir till att vila lite gran så att skavet kan gå bort tror jag minsann.

Det som gjorde mig absolut gladast idag var ändå att Hisan inte betedde sig illa i släpet på vägen hem. Sedan flytten ut till Torna Hällestad har det varit ett evigt strulade från Hisans sida när vi har åkt. Värst har det varit på hemväg när vi svänger ner på uppfarten. Han har då levt rullan i släpet oavsett om det har rullat eller stått sitlla. Igår han jag ut ur bilen och halvvägs fram till släpet när han började väsnas. Och det smäller inte lite då vll jag lova. Jag har helt sonika valt att ignorera honom och låta honom stå kvar där inne tills han har stått fint nu på slutet, först då får han gå ut. Idag stod han som ett ljus och jag formligen kastade mig ut ur bilen för att ta ut honom fort som attan och han fick massor av beröm. Jag hoppas att det skall kunna fortsätta såhär nu. Anledningen till att jag valde att bara ignorera och låta honom lugna sig var att detta beteende bara kom när vi var hemma. Alla andra stallplaner och parkeringar som vi har stått på har han inte sagt ett knyst på. Så det kändes som om det var en fix idé. Jag blev i art fall mycket glad över att han uppförde sig då bra.

Efter mötet inne i Malmö, där jag fick reda på att vårt kontor kommer att flytta in där efter nyår, åkte jag in till Jägers för att gå en runda med hingsten. Han hade sprungit provlopp i morse och tydligen skött sig bra. Han var stel och trött så jag koncentrerade mig mest på att vi bara skulle gå rakt fram och inte göra några kompicerade saker alls. Avslappninge kom fint mot slutet. Tidigare gånger har han inte gått sådant jobb just innan och det fungerar nog bäst om man inte lägger de olika sakerna på samma dagar. Tyvärr fungerade det inte för mig att åka dit någon annan dag i denna veckan så det fick bli så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0