Känslan på väg tillbaka

Det var lovat uppehåll idag... jag tittade på vädret i morse och det var minsann inga regnmoln på de kartorna... likväl regnade det på eftermiddagen... ett sådant där regn med små små droppar som lixom sprayar en blöt... blä.
Igår vilade Hisan och jag var på gymmet så idag var det ridning som gällde. Igår var det fint väder också... dålig timing...
Skam den som ger sig... hur var det nu... inget dåligt väder bara dåliga kläder... eller hur?

Det blev en tur i padocken i sken av belysningen. Trots att Hisan vilade igår var allt mycket mer har harmoniskt än i förra veckan. Min borttappade rumpa var bitvis tillbaka men inte riktigt närvarande idag heller... hur kunde jag tappa den bara sådär..? Mitt vänstra sittben var inte heller med idag. Jag förökte förgäves hitta det igen, dels med hjälp av att sitta på handen för att försöka lokalisera det igen. Det har ju varit höger sittben som har varit diffust innan. Kanske har jag varit så fokuserad på att få till höger så att jag har tappat bort vänster... men så kan det väl inte fungera? Jag är nog inte vän med min kropp fullt ut. Vad jag är mera säker på är att mycket bottnar i att jag har försökt att vinkla om benen och eftersom jag tydligen inte kan göra två saker samtidigt med kroppen så blir det bara ben eller bara rumpa. Rumpan börjar fungera ihop med sittbenen men skall benen blandas in tiltar resten ur... helknäppt...
Bitvis idag fick vi i vart fall till det bra. Det var långt mycket bättre känsla än vad jag visade upp i filmen från i fredags.
Jag försökte även att inte fippla för mycket med innertygeln idag... Det funkar ju bättre om jag försöker få honom på ytterhjälperna. I höger varv fungerar det super men i vänster blir det bara utåtbanan... mycket frusterande är det att inte ta i inner i det läget. Det tokiga var att Nina kommenterade att högerställningen inte var igenom på träningen förra helgen. Bakvänt tycker jag för det är alltid i vänster varv som han vill gå utåtställd. Hoppas att jag kan hitta mitt vänstra sittben till nästa pass... det är nog lösningen på den massiva utåtställningen.
Nog svamlat nu, men jag är lite omtöcknad efter att han fallit handlöst över uppsittningspallen i bäckmörkret ute på stallbacken.

I morgon kväll blir det hoppträning för Jan Jönsson, hela två veckor sedan vi hoppade sist. ;)

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

Helt ärligt så tror jag att det är NIna träningarna som ställer till det för dig. Du red väl inte för henne på hela sommaren och då utvecklades du så extremt mkt.För det var väl efter hennes träning som filmen var? Vill du ha tips på andra dressyrtränare i din närhet så hojta.

2008-11-05 @ 08:57:33
URL: http://www.djurjouren.se
Postat av: Ullis

Det stämmer bra att det var efter det. Men det var nästan en vecka mellan träningen och filmen. I somras hade Nina ju inte tid att träna mig så då blev det ju inga träningar. Jag skall fundera på det där med tränarbyte. Det är möjligt att det blir "krockande instruktioner".

Du får gärna maila förslag på andra tränare så har jag något att fundera på.

Förresten skall jag ju boka in träning med dig i december ju...

2008-11-05 @ 11:10:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0