Tillbaka i stallet

En helg utan häst är nästan jobbigare än att vara borta från det en längre tid... en vecka känns på något vis mindre "jobbigt".  Jag är nog gravt skadad...

Det börjar kännas vilken årstid det är nu här nere i Skåneland. Det har varit kallt och rått hela dagen. Denna bloggen börjar att bli lika mycket om väder som om hästar nu... skuck.

Direkt efter jobbet åkte jag in till Malmö för att gå en sväng med hingsten. Jag missade precis Uffe som åkte hem från stallet eftersom trafiken mellan Lund och Malmö var minst sagt tjock och jag är obotlig optimist när det gäller tid för att ta sig mellan punkt a och b. Det vore inte så dumt om någon kunde utvecka fungerande teleportering... det är nästan så att man blir avundsjuk på det man ser i sci-fi filmer och serier.. he he.

Hingsten var attans så pigg idag. Han hade gärna tagit en repa. Han var dessutom väldigt samarbetsvillig och vi lyckades nog med vårt bästa jobb hitintills. Han har fattat att jag vill att han skall sänka huvudet och idag fick jag för första gången en fin kontakt med honom via bettet. Inte bara ligga på och försöka dra som det var i borjan utan efter en stund blev det mer finlir och mjuk kontakt. Det tar sig. Efteråt blev det rejäl klining på stallgången, skönt sa den lille. Jag fick för mig att jag skulle göra lite förberedelser inför kommande ridning. Jag hittade en pall och ställde den bredvid honom. Så fort jag satte en fot på den reagerade den lille. Superläskigt tyckte han. Ställde jag mig på palle 5 meter i från honom var jag fortfarande superläskig. Det där behöver vi nog öva en massa på. Jag gillar att sitta upp från pallar. Tanken med pallen var att simulera att jag var ovanför honom fast utan tyngden då... bra att övan innan skarpt läge typ.  Tvåbeningar skall var på backen sa han.

Därefter åkte jag ut till Hisan. Han har tydligen varit pigg i helgen... och så fick han vila idag. Det kommer att bli livat i morgon. Synd att det skall vara så in i bomben mörkt efter jobbet bara.
Det har tydligen gått vilt till i hagen, jag hittade en massa småsår på Hisan. Det lite komiska i detta var att min stallkamrat precis hade sagt att honom tyckte att hästarna i Hisans hage såg ut att ha det så mysigt... och busigt kanske? Det är ju bra att han roar sig. En snabb sårtvätt i spolspiltan blev det. Det var inget problem att gå in där idag... AllanBallan (som int evar närvarande idag) tyckte ju att det var superläskigt.
Till i morgon skall jag fundera ut någon superkul och nyttig övning att göra i lampskenet i padocken.

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Småsår? Hm, det såg jag inga i helgen. Bortset från det stora på sidan. Hoppas att det läker snart...

2008-11-18 @ 21:22:19
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0