Dressyrträning för Nina

Det var snart ett halvår sedan jag sist tränade för Nina... hon har ju fått fart på sin karriär och är väldigt upptagen hela tiden.  De senaste träningstiderna som jag har fått för henne har dessutom alla gått om intet på grund av olika saker som förkylning eller liknade. Så nu var det dax i dagarna två dessutom.

Först serverades lunch i stallet... ett mycket trevligt initiativ måste jag säga och det är trevligt att pratas vid utan i lugn och ro utan häst också.
Därefter var det 40 minuters genomkörare för både mig och Hisan. Han kom mycket snabbt till jobb idag men så fort han samlar sig så lixom försvinner bjudningen frammåt och det blir till att riiiida för att det skall bli bra. Det är lite av vårt dilemma tror jag, samma problem finns i hoppningen men där tar den ju sig annat uttryck. Jag antar att detta delvis kan bero på bristade styrka hos Hisan och han försöker komma undan genom att bli trög. Men jag tror också att mycket kan bero på att jag lätt luras när det går i undertempo och tror att det är bättre än det är. Frågan är om Hisans energi kommer av sig självt när styrkan finns där eller om något annat också skall till... mer energi i maten kanske? Jag har inte riktigt koll på hans foderstat måste jag säga... fast jag tycker att han har blivit finare i hullet än på länge just nu... många frågor och få svar.
Hisan och jag fick mycket beröm idag i alla fall och det är ju inte fel. En grej som han gjorde idag var att stoppa i bakdelen åt vänster i vänster varv. Jag har inte noterat att han har gjort det innan. Nina tyckte att jag skulle tänka öppna för att i stället räta ut honom, usch vilken dålig förklaring det blev.

Väl tillbaka i stallet fick jag ett ryck och slet ut helteckningmattorna som satt på väggen längst fram. Jag undrar fortfarande hur man tänkte när man tyckte att det var en bra idé att ha det materialet i ett släp... ja ja... det blir en del jobb innan det blir snyggt även utan mattor.Nu sitter jag i TV-soffan med en stor god latte och vilar upp mig inför morgondagens prövningar.

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

Det är styrka som saknas. Han KAN inte går fortare just nu , antingen går han fort eller så är han samlad. Det kommer. Kolla på filmerna jag tog sist, ligger på min hemsida, där ser man hur låg han är i formen ännu, det tyder på att han inte är "färdig".

Ju starkare han blir ju mer kommer hans manke att växa sig högre (även mätbart högre) och då kommer han att orka röra sig snabbt OCH vara samlad.

Som jag sagt hela tiden, du skulle bara byggt, byggt och byggt och strunta i att tävla. Nu ska du ju göra det och det kommer att bli DÖBRA !!!!

2008-10-25 @ 21:08:04
URL: http://www.djurjouren.se
Postat av: Ullis

Jajjamen... otålig är jag som vanligt...

Men fler tävlingar blir det inte förrän tidigast i mars månad... kanske även senare i vår, vi får se.

Jag har ju en hel del att fila på i hoppningen också.

Så att han lixom bara dör och inte går fram alls skulle vara för att jag kräver av honom något som han inte orkar fullt ut... som när man lastar för mycket vikt på träningsmaskinen på gymmet då...?

2008-10-25 @ 21:17:17
Postat av: Djurjouren

Alltså, det är aldrig fel att öva ändå, det stärker ju, men man brukar öva på samling ena dagen, dvs sakta och påskjut nästa dag, dvs snabbt och lite då och då testar man bägge ihopa

Om man varje dag övar på bäge grejorna så kommer både häst och ryttare att tappa självförtroendet och inte fatta vad som är felet. Det är SVÅRT att göra två saker samtidigt.

Nu har vi ju överarbetat på våra träning, gått fortare fram än vad man egentligen skulle ha gjort, så där övar vi både upp och fram på en gång.

Så, ja, du har lastat för mkt vikt på honom skrattar

Men det är inet farligt att göra det, men man måste inse att det är ett projektarbete.

2008-10-26 @ 00:22:37
URL: http://www.djurjouren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0