Idag är en sådan dag...

... då det passar utmärkt att vila hästen.

Det var inte min ursprungliga tanke men eftersom  det är svinkallt och att det regnar riktigt kalla droppar så känns det som ett klart vinnande alternativ. Det skall ju vara roligt att ha häst och rida, och idag är en sådan dag när det inte är så kul.
Jag var ute och pysslade lite och pussade på Hisan.
Det är verkligen landet där ute i Torna Hällestad... det blir till och med flera grader kallare bara man lämnar Lund och beger sig iväg ut dit. Brr...
De andra i stallet tycker nog att jag är lite dum som inte har satt på Hisan helhalstäcket nu (han har sitt vintertäcke med halvhals skall jag upplysa om) när jag har klippt honom... jag brukar inte vara så sjåpig med sådana saker... och här i stan har det ju inte varit så kallt. Ibland är jag nog en elak matte till min lilla häst.

Hur som jobbar jag bara halvdag i morgon så då kommer jag ju ut så att jag kan kolla om han verkar vara frusen ute... han brukar klara sig bra med det vanliga täcket och som sagt, jag är inte så såpig. Det är ju bra att spara det tunga arteleriet tills det bli kallt på riktigt så att säga.

Sådär ja, nu har jag skrivit en massa svamel och tankar. I morgon blir det ridning i dagsljus trots att det inte är helg... och sedan skall jag fika med tjejen som är skyldig till att jag håller på med hästar. Hon red redan på ridskolan i Kalmar och det var vi tillsammans som vid 11 års ålder lyckades övertyga min mamma och att jag skulle få börja rida och att det inte var helt livsfarligt att hålla på med hästar.  Hon slutade några år senare medan jag förblev hästtjej. :D

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Jag vill tacka den där tjejen som fick dig intresserad av hästar;)

Och jag tror nog jag håller med om din tanke om halstäcke; smart att spara den tills det verkligen blir kallt. Om han inte brukar frysa som klippt ändå.

2008-10-31 @ 13:24:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0