Jägersrokväll

Trots att jag är avskriven från allt tränande av travhästarna blev jag uppsatt till att rida lopp på Karin på tisdagskvällen. Alla tre hästarna i stallet startade så det var minst sagt ett stort företag att transportera in alla och få allt att klaffa.
Först ut var Karins och min start. Lite nervös var jag måste jag medge. Värmingen på slingan och milen funkade kanon och hon kändes stark och fin. Väl i loppet kom vi iväg lite för långsamt men var med hela tiden jag lyckades ta ett par placeringar i fältet men när vi väl kom in på upploppet var kraften slut hos damen. Jag drev henne så mycket jag förmådde men till ingen nytta. Jag kom i mål som nummer 9, dvs andra utanför placering.
Med stor sannolikhet är det min vikt som spelar in när allt kommer om kring. Kanske skulle jag kunna minska några kilon till men fågan är om det räcker. Några planer på att bli hur smal som helst har jag inte, det är inte sunt och innebär för mycket uppoffrignar. Jag har ju ingen aning om ens får rida fler lopp ju.
Innan loppet berättades det om Ida Olssons allarliga olycka på Halmstads travet på måndagskvällen. Flera av ryttarna var nog ganska så skakade av den händelsen och det skreks som bara den  om att hålla spåren i klungan. Turligtvis verkar Ida redan må bättre. 
Ingen av de tre hästarn lyckades placera sig i sina lopp. Ett riktigt uselt resultat med andra ord... Men sådant är livet.

Hisan har vilat både måndag och tisdag i denna veckan. Lite övergiven känner han sig nog, jag möttes av en hjärtskärande gnäggning när jag kom tillbaka till stallet efter helkvällen inne på Jägers igår. Tyvärr kommer det inte bli någon träning för hans del i dag heller. Dagens plan är att han skall flytta så nya intryck kommer det ju att bli i alla fall. Mer info om dagens eskapader kommer i kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0