Liten hingst

Efter jobbet idag åkte jag direkt till Jägersro. Jag har med Lindahs hjälp fått kontakt med tränaren Uffe där inne. Han har ett fina hästar och jag skall hjälpa honom lite. Först och främst är tanken att jag skall hjälpa honom med en liten fuxhingst som är ganska så vass. Tanken är att han skall byggas upp genom tömkörning och senare kanske vi skall bygga vidare på det genom ridning. Idag var det första dagen som jag jobbade med honom och vi riktade mest in oss på att lära känna varandra. Vi var ute och cirklade runt stallbyggnaderna i tömkörningsutrustning och chambong. I början var han bara superstark och jag fick verkligen spjärna emot i linorna för att han inte skulle dra iväg. Inget finlir där inte. Lite senare började han slappna av lite och vi kunde till och med snirkla oss fram mellan vattenpölarna som fanns på stallbacken. Den lille hingsten tycker mycket om att dra till vänster och ogillar skarpt att svänga till höger... detta är bland annat det vi skall jobba med. Det kommer att bli en ny omgång med hingsten på lördag.

Därefter blev det Hisans tur. Jag var på gymmet efter jobbet igår och lyfte skrot. Hisan gav dessutom mina arma armar en omgång igår när jag klippte... och på det hingsten. Jag tror inte att jag behöver skriva att de har fått en rejäl omgång. På tal om klippningen. Det ser verkligen hemskt ut. Jag får ta och snygga till det i dagsjus i helgen, då har armarna förhoppningsvis repat sig lite också.
Det blev ett markarbetespass i paddocken. Jag fokuserade på att rida framåt, ökningar och minskningar. Hisan blev jättefin och var mycket lyhörd idag. Nästa steg blir mera fokuserade ökningar och minskningar på bestämda antal steg... nu har jag mera haft bokstäverna som riktlinje.
Vi hade sällskap av en islandshäst till en början. Idag fungerade det bra men en töltande häst bara den inte var för nära. Kom den nära var den döfarlig. Lagom till jag var klar kom det 4 st till... det blev för mycket för lilla Hisan som formligen studsade ut ur paddocken när de rörde sig bakom honom... Normalt sätt är Hisan mer än van vid andra hästar som rörsig i paddockar... det måste bero på att de rör sig annorlunda eller så var det bara allmänt höstfnatt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0