Måndag...

Jag tror att jag och Katten Gustav har en del gemensamt. We both hate mondays... så att säga. Jag har varit helt off på jobbet idag och det var inte en uppåt Ullis som åkte till stallet. Men väl där ute vände det direkt. Det är det som är det härliga med hästarna och just stallet. Är man inte på topp när man kommer ut så vänder det så lätt. Hisan är ju en stor del i att det är så lätt att bli på bra humör, han är alltid så possitiv och det smittar av sig.

Idag skulle det ha varit hopning på Flyinge igen men det blev inställd på grund av förberedelserna inför Breeders i veckan. Jag var inställd på att hoppa så jag provade stallets hinderpark och hoppade själv. I och med mina bekymmer i samband med hoppningen under året så är det inte helt fel att hoppa lite själv ibland också för att avdramatisera så att säga.
Jag byggde upp en oxer ett räcke och ett litet hinder med galoppbom framför och bakom på böjt spår. Målet var att skutta lite små hinder och verkligen se till att Hisan var framme för skänkeln. Det vill jag säga att jag lyckads med. Hisan laddade och bjöd på de små hindren. Det känns som att det är enklare att få till det ute oavsett om det är hoppning eller dressyr. Det är möjligen så att han tappar lite energi som kommer gratis när vi är ute när vi kommer in i ridhus...

Hur som var det kul att skutta lite och även om det är lite jobbigt att släpa hinder och bommar så borde vi göra det oftare.

Kommentarer
Postat av: Djurjouren

Det borde du absolut göra i varje dressyrpass, lägga ut åtminstone några bommar, det är ju inet höjden som är viktig utan avstampet sas.

att skutta lite lågt varje gång man är i en paddock är häslosamt och som du säger avdramatiserande.

2008-10-13 @ 21:58:13
URL: http://www.djurjouren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0