Programridning

I natt formligen vinglade jag hem på cykel genom halv Lund. Lite nöjd är jag faktiskt att jag lyckades att undvika att krocka med killen som ramlade med kundvagnen utanför studentkvarteren här. Jag måste säga att den styrförmågan om jag hade då var inte så mycket att hänga i julgranden direkt. Hem kom jag i alla fall utan att trilla av cykeln vilket var tur.
Idag vaknade jag således med en hangover som hette duga och jag hade precis blivit lite mer människa till klockan 13 när jag skulle infinna mig på ridskolan för att bygga dressyrstaket.
Som vanligt är min tajming med olika grejer lite dålig, för att inte säga helt kass. Dagen innan en sådan här övning som jag gjorde idag är det inte helt optimalt att vila lilla Hisan. Igår vilade han trots detta eftersom jag var och roade mig på sittning. Hisan brukar i princip alltid bli mera spänd än vanligt när han har haft kort vila. Jag är inte skicklig nog att rida honom avslappnad i de fallen. Kontentan av detta var att han som vanligt inte var framme för skänkeln när vi väl red programmet... detta börjar kännas tjatigt nu. Problemet när han är spänd inför ett dressyrprogram är att jag absolut inte kan sitta ner på honom i traven då. Det stutsar något fruktansvärt och det leder ofelbart till att vi båda spänner oss och gissa vad som då händer... jo inte blir det bättre resultat inte. Det är också därför som det blir en ondcirkel i dessa fall. Jag har honom inte fram tillräckligt från början. Dressyrprogrammet kräver att jag sitter ner och följden blir att jag absolut inte kan rida honom fram tillräckligt...
Helt jättekasst var det väl kanske inte, jag fick 55% nu också men jag vet att vi kan så himla mycket bättre och det är frustrerande... den fina känslan från i torsdags ville inte infinna sig alls idag.
Nästa söndag har jag anmält mig till årets sista tävling och det är dressyr, samma program som idag och målet är att höja procenten från idag... Hisan skall på inga villkor vila dagen innan då.

Dagens noteringar:
Jag har blivit av med Hisans svansskydd under flytten. Idag lindade jag svansen men det uppskattades inte och en mycket irriterad Hisan lyckades med att skava svansen rejält ändå i släpet. Han gjorde väl tappra försök att ta av sig lindan kan jag tänka. Nytt svansskydd skall inhandlas på måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0