Träning i höstrusk

Brrr... det regnade brrr. Nu sitter jag här i soffan och fryyyser. Sådana här dagar funderar jag på varför jag flyttade hem, för jag avskyr vintern och mörkret som finns här. Nu är dock inte allt en dans på rosor bara för att man flyttar söder ut men vissa saker bli lättare. Så här års längtar jag alltid tillbaka...

Idag red jag ett dressyrpass i padocken i skenet av belysningen och i regn... brr igen. Mitt under passet så är det nog mest klafsandet av Hisans hovar mot underlaget som på minnde mig om vädret i övrigt var jag för fokuserad för att bry mig om vad som kom från himeln.
Jag fuskade lite idag och satte på gramanen. Jag fokuserade på att rida framåt och rakt. Jag upplever att jag behöver ställa honom mer utåt i vänster varv än i höger till en början. Hisan jobbade bra och efter ett tag hade jag fått i hop honom bra. Så fort jag kunde sitta på honom så red jag igenom programmet inför söndagen. Det är mycket lättare att fokusera på att sitta bra om Hisan inte är spänd, det är dessutom lättare att få honom att slappna av "hemma". Tänk om jag skulle lyckas med att få till det så bra på söndag... men det är väl för mycket att hoppas på.


Kommentarer
Postat av: Djurjouren

Skitbra att du tom börjar komma på detaljer med att det är olika mkt man måste ställa för att nå samma resultat. Du börjar få lite känsla vilket är jätteskoj!!!!

2008-10-16 @ 22:33:49
URL: http://www.djurjouren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0