Den sjunde dagen är vilodagen...

Pytsan. Jag vet att det kommer en massa dravel från många källor om att man skall ta det lugnt och vila på helgen. Enligt mig är helgen då man gör allt som man inte hinner med i veckorna när man är upptagen med att jobba och annat. Denna helgen lyckades jag nog med detta i kubik.
Efter gårdagens träningar åkte jag och Fredrik till Köpenhamn för att gå på konsert. R.E.M. spelade och det var en suverän konsert men bra blandning på låtarna. Under gymnasiet var jag helt såld på dem och avgudade deras musik. Det är kul att se sina gamla idoler även om de har "gubbat till sig" en hel del, utseende mässigt då inte musikaliskt. ;)
Vi var hemma vid ett och halv sex ringde klockan igen. Det var dax för tävling.

Det bar av till Munka Ljungby på lagtävling. Jag hade anmält mig även till förklassen eftersom jag inte hade hoppat på ett tag och kände att vi behövde lite repetition innan. Tävlingsplatsen var minst sagt lantlig och framridning och lastbilsparkeringen samsades på en grusbana. Tävlingen var på gräs och det var ju ett litet aber men det har ju regnat rejält sedan senaste tävlingen och det regnade även då. Detta borjade för mjukare underlag men också halare. En tankt nöt var hur lite vågar jag brodda för att Hisan skall tycka att det funkar 100%. Jag valde de kortaste jag har som fortfarande är gräsbrodd. Eftersom jag hade gett mig av till denna tävling helt ensam gjorde jag ett expriment och broddade i släpet. För inte allt för länge sedan tyckte Hisan att det var super läskigt bara du närmade dig honom på fel sätt i släpet, därför har jag inte testat detta innan. Nu är släpet lika tryggt som boxen så det var inget problem, förutom att det var lite trångt för matte.
På framhoppningen fick jag först ett stopp eftersom jag mesred. Därefter satte jag lite tryck i honom och han svarade kanon. Inne på banan i den individuella klassen var det heller inga problem. Vi var felfria fram till sista hindret där vi fick en vinglig väg och tyvärr ramlade bommen ner.
Mitt mål för lagklassen var att göra ett bättre resultat än förra året. (Jag gjorde mina två sämsta starter i lagtävlignen då. Allt annat nollade vi.) Tyvärr var vi bara tre i vårt lag eftersom en deltagare föll av sin häst illa igår. Jag startade tvåa och tjejen som red innan nollade sin ritt. Hisan fick en lång uppvärmning men fick bara två språng på framhoppningen. Väl inne på banan flöt det på bra. Banan var lite backig och i uppförsbackarna fick jag driva honom. I övrigt hoppade han med spänst och kvickhet över alla hinder. När vi kom till de hinder som han rev i klassen innan hoppade han up sig så mycket att jag var på väg ur sadeln. Han lär sig och rättar sig med andra ord . :D Vi nollade klassen, vår sista ryttare fick tyvärr ett nedslag så vi slutade inte bättre än 6:a trots allt. Efter ritten blev det en lång väntan för att se resultaten. Hisan försökte påkalla min uppmärksamhet på att det kliade under sadeln men lyckade inte med subtila meddelande utan lade sig tillslut ner för att få mig att fatta. Jag har bara min trötthet att ta till försvar. Sadeln åkte omedelbart av och Hisan var nöjd. Dumma matte som inte begriper tyckte han nog. Han är så söt.

Det blev en lång helg. Nästa vecka skall jag ta det lugnare...

Kommentarer
Postat av: djurjouren

Nämen grattis, vad roligt!!!!!

2008-09-07 @ 23:36:22
Postat av: Jessica

Wohoo! Vad kul att det gick så bra!

Låter som en väldigt bra idé att ta det lugnt och skönt till helgen=)

2008-09-08 @ 19:56:05
URL: http://christerdotters.blogg.se/
Postat av: Cattis

Vad bra att ni hade roligt på konserten! :)

2008-09-08 @ 21:58:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0