Ingen vidare dressyrryttare

Jag är ingen vidare dressyrryttare. Jag har oftast många fina idéer innan passet om vad jag skall göra men det brukar oftast bara leda till att jag blir sur för att det blir fel sedan blir jag arg för att jag blev sur och så blir jag frustrerad. Det största problemmet med detta är att det ofrånkomligt går ut över stackars Hisan som antagligen gör det jag ber honom om även om jag tror att det är något annat som jag ber om. Hängde ni med?
Kontentan av detta igår var att jag red tillbaka till stallet och plockade på mig sporrar och satte på Hisan gramanen. Därefter gav vi oss ut igen på dressyr- *harkel* travbanan.
Försök nummer två att åstadkomma dressyrridning blev mera lyckat Jag blev mera fokuserad och det smittade av sig på Hisan. Totalt blev det 30 minuters effektivt arbete.
En stor anledning till att det inte fungerade direkt var också att Hisan vilade dagen innan. Då blir han extra hoppig och så även då. Det är grejer att hoppa för överallt i kanterna runt banan och det tar fokus från träningen.
Mot slutet av passet när fokus infann sig känndes det riktigt bra och även om jag fick rida ordentligt så bjöd Hisan på mycker mera själv än vad vi lyckades med innan vilan. Lyckas vi bara med fokus så kan det bli riktigt bra mycket oftare.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Slutet gott, allting gott=)

2008-09-03 @ 18:47:08
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0