Träning av 3

Började morgonen med en liten uteritt på Hisan. Vi tog den korta genom Skrylleskogen. Jag tyckte att det var en bra idé att galoppera hela vägen där men det skulle jag inte tyckt. Tidigare har jag alltid saktat av i tid vid baracken som står i svängen, men inte nu. Bakom kurvan lurade ett grävfordon och en släpkärra. Detta medförde att det blev tvärstopp här och jag var påväg av. Som tur var räddade jag mig kvar men bara ett litet blåmärke på hakan och ritten kunde fortsätta utan fler bekymmer.
Jag lät Hisan gå i en friare form och bara rulla på. Han brukar alltid svara fint på det och blir lätt att samla ihop mot slutet.
Jag hade bra mycket mer träningsvärk efter gårdagen. Vänster rumphalva var rejält öm och jag hade känningar på insidan av knäet. Summa saumarum, matte jobbade rejält under dressyrridningen igår.

Därefter värmde jag Lena på banan i vagn. Idag var hon riktigt jobbig på stallgången men jättefin när vi kom ut. Hon lyssnade fint och vi kunde båda slappna av utan problem.
Jan skulle köra långsamma intervaller efteråt men innan det skulle Karin köras.
Karin gick intervaller i 30 tempo och laddade iväg som bara den i början och tog fatt i kurvan. Jag hade bitvis svårt att reglera henne men mot slutet fick jag henne att slappna av mera och gå lugnt. Jag vet inte varför hon har börjat att springa på det viset. Tidigare har hon gått att reglera med små medel och man har kunnat lägga henne precis som man vill. Nu är det mest gasen i botten. Hon drar inte åt något håll och är aldrig i närheten av att bli rullig i någon hastighet. Jan kommer att köra henne i provloppen på onsdag, jag skall hoppträna.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Men visst känner man sig duktig då man har träningsvärk efter ett pass=)

Låter som om Hisans benhinnor mår finfint- mina mår mkt bättre!

2008-09-06 @ 22:33:47
URL: http://christerdotters.blogg.se/
Postat av: Jessica

...de mår bättre än innan alltså. Kanske inte bättre än Hisans. Jag ville bara förtydliga det ;)

2008-09-06 @ 22:34:15
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0