full fart

Idag har jag varit på Jägers efter jobbet igen. Sir Remington var jättefin. Gick mycket låg och rund när vi joggade och svara det fint på övningarna på volten. Han gick lite emot när jag bad om högeröppna men han lossnade fort.
Det fungerar kanon med honom just nu.

Jag satt lite och funderade på hur och varför jag rider Hisan och Sir Remington annorluda. För resultatet blir verkligen annorlunda och känslan är långt i från varandra.
Jag kom fram till att jag nog ställer så pass mycket högre krav på Hisan att det blir fel. Jag har koncentrerat mig mer på detalgerna hos Sir Remington och det har lett till en bra helhet... hos Hisan har jag mer förutsatt att allt bara skall vara perfekt och därmed tappat alla detaljer... vad flummigt det lät men jag kan inte beskriva det bättre.
Framöver skall jag försöka fokusera mer på utförande och småsaker äver på Hisan och strunta i hur det ser ut.

Det var egentligen Jessicas dag med Hisan idag och hon var ute med honom en tur i Skrylle. Jag kom däremot till stallet lite senare och tog ut Hisan på ytterligare en tur. Denna gången i skritt. Vi red ut tillsammans med Hardy och Caroline som instruerade mig. Vi koncenterade oss på att rida hästen rak och att låta energin gå rakt fram. Därefter vände runt på bakdelen med rak häst för skänkeln och inte tygeln. Resultatet blev att bogarna lösgjordes lite vilket var målet för mig just nu. Jag har nu två hemläxor som jag skall samanföra till ridningen senare idag.
Hisan skall kunna öka och minska stegen i alla gångarter med bibehållen energi. Och så skall han "vända rak". Det där sista blev verkligen inte bra förklarat i skrift.

Jag är nog helt enkelt för trött...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0