Påsk

Nu är det ett par dagar som jag inte har uppdaterat boggen. Men vem vill sitta framför datorn när det är så här fint väder ute? Inte jag i alla fall.
Här kommer en snabb redogörelse för det har blivit mycket häst under dessa dagar.

Onsdag
Hisan hade välförtjänt vila efter allt dressyrande. Grundplanen hade varit hoppträning men någon måtta på allt tränade måste det vara så dagen vegs åt vila.

Jag vilade däremot inte... det blev en tur på Morgan i skritt på Annettes fält. Han är fortsatt väldigt stel i höger sida. Nu skall jag ju inte säga att jag har hunnit med att jobba mycket med att få loss den heller men han har blivit behandlad däremellan. Stelheten sitter nog rejält och det kompliceras av att han inte är riden mer än ett fåtal gånger. Jag är fast övertygad om att det går att lösa men det kräver mycket jobb.

Torsdag
Idag var det halvdag på jobbet i och med att det var skärtorsdag. Början på eftermiddagen spenderades således inne på Jägers men en tur på Sir Remington. Uffe tyckte att jag skulle ha gummibett på honom så vi testade. Sir var lika mjuk och fin som tidigare men jag och gummibettet funkade inte alls tillsammans. Allt blev liksom segt, blä. Kontentan blev alltså: tummen upp för hästen och tummen ner för bettet. ;)

Efter en sen lunch tog jag med mig min kusin Malin till bägge hästarna. Först åkte vi till Lena som fick medecin och sedan ut till Hisan.
Malin skulle få rida en sväng. Det var cirka ett år sedan sist som hon satt till häst. Rikigt hur man kan hålla sig ifrån dessa fyrbeningar så länge är det svårt för mig att begripa... max en vecka eller så sedan kommer grava abstinensbesvär hos mig.
I vart fall fick hon sig en rejäl genomkörare på Hisan i padocken i form av en kusin som grillade henne hårt i hur rumpan skulle spännas. Ritten var inte alls dålig av kusinen som tydligt led av rumpmuskelbrist... he he. Men den kommer med lite mer ridning.

Fredag
Morgonen började med avdelningsträning för Hisans del på Torns. Det är super att vi har åkt så mycket nu på sistonne för alla vinterns transportproblem är som bortblåsta. Nu skickar jag in Hisan i släpet både hemma och borta precis som tidigare. Jag konstaterar att vintern inte är en bra period på något sätt... resten av året är bättre.
Träningen mynnade mest ut i att vi testade nya potensiella ridvägar till framtida avdelningsprogram. Det är nämligen omstrukturering på gång.

Efter lite lunch hemma åkte Malin och jag ut till Annettes. Hon hade fått erbjudande om att rida en sväng på den stilige fuxen Morgan och kunde inte motstå detta. Alltså red jag på Dian, Malin på Morgan och en milt omskakad och nykrockad Frida på Håvard en sväng på fältet. Frida hade blivit påkörd när hon kom på sin moped bara minutrar innan vi kom till Annettes. Som tur var var hon i helt oskadd förutom lite skrubbsår och blåmärken. Men skrämmande var det.
Tillbaka till ridturen som avlöpte utan komplikationer. Vi kom alla tillbaka till stallet tillsammans med respektive häst. Malin gillade Morgan skarpt och skall följa med ut på turer framöver. Morgan kan behöva komma ut och lulla utan några större krav och Malin vill gärna rida... Sådär har vi löst två problem i ett.

Lördag
Min vana trogen blev det Jägers igen även denna lördag. Men först efter att Fredrik och jag hade varit och handlat på morgonen. Nu börjar nämligen det mesta ta form här hemma och ett datum för inflyttningsfest börjar ta form...

Jag startade med Sir Remington som gick sitt vanliga "dressyrjobb". Uffe kom och tittade och gentlemannen tja, han heter ju Sir... gjorde ingen besviken. Han kvalificerar snart in som fullfjädrad ridhäst... men så är det väl. De riktigt talangfulla lär sig snabbt och har lättare för att bära sig än de mer medelmåttiga travhästarna. Jag är i vart fall riktigt stolt över honom. På relativt kort tid har han gått från att inte sitta ihop till att gå fin på volt i skritt och trav. Dessutom kan han göra fina öppnor och slutor nu. Det tar sig.

Den lilla röda fick sig en omgång med sadeln. Han sadlades och hängdes på. Sedan gick vi ut en sväng med hängade stigläder., Den lilla spelevinken sket fullkomligt i både mig och sadel när han fick syn på ett sto i en hage... he he. Det kommer att bli spännade att stitta på honom vill jag lova.

Jag red även en runda på Dina tillsammans med Frida och Håvard idag. Vi hade lite mer tempo än gårdagen men tog det väldigt lugnt. Båda hästarna skall in på Jägers i morgon för snabbjobb.
Lena fick sin sista dag på medecineringen. Nu hoppas jag att hon kommer i brunst snart. =)
Annette bjöd sedan på en mycket god och för min del välbehövlig Påsklunch... smarrigt vill jag lova. ;)

Kvar att ridas var Hisan. Inplanerat var en härlig ritt på Heden tillsammans med Titt ut och hennes lillmatte. Vi red en rejäl runda som involverade en massa hopp över liggande trädstammar och långa härliga galopper. Hisan visade dessutom hur läraktig han är genom att snabbt ställa sig tillrätta brevid grindarna så att jag kunde öppna dem från sadeln som han lärde sig under förra turen på heden. Han är underbart duktig min lilla Hisan. Och kul var det ju också att få sträcka ut och få galoppen ur kroppen så att säga. Att sedan hoppa lite är ju också buskul. ;)

Nu tar jag hästfritt i två dagar och kör en snabb vända upp till Kalmar.

GLAD PÅSK!

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Åh, vad härligt! Jag vill också ut på heden! Avis

2009-04-11 @ 22:25:16
URL: http://christerdotters.blogg.se/
Postat av: Ullis

Passa på nu under de dagarna som kommer. Ta med dig någon som vägvisare/grindöppnare bara ;)

2009-04-12 @ 07:43:44
Postat av: Christerdotter

Jag har varit rent ensam i stallet dessa dagar... bara sett skymten av några islänningar i paddocken och träffat en i stallet so inte skulle ut och rida... jag får hålla tummarna på att jag hittar någon en dag snart för vägvisning! :)

2009-04-14 @ 20:24:05
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0