Valborg

Det är inte mycket som inte går i hästens tecken just nu. Så även denna valborg.

Hisans bakteriella prov eller vad det nu kan heta på fackspråk visade ingen tillväxt idag heller. Jag och veterinären diskuterade olika behandlingar och enades om att vi skulle göra ett försök till att behandla hemma. Hisan kommer att få dubbel dos Hippotrim hemma i 5 dagar och därefter hoppas vi att vi har betvingat bölden. Skulle den trots detta komma tillbaka är det operation som gäller. Jag vill ju helst slippa det av flera skäl så därför testar vi detta först. Så i morgon hämtar jag ut medicinen under förutsättning att apoteket faktiskt håller öppet... det är ju 1 maj i morgon.

Nu till vad jag faktiskt har gjort idag.

Efter jobbet åkte jag min vana trogen in till Jägers i och med att det var torsdag. Jag var ut med Sir Remington en sväng. Han var fin som vanligt och han hade tydligen gått kanonbra i träningen tidigare under dagen. Vi gjorde lite öppna och sluta på rakt språr på slingar innan vi gick in på volten. Han la sitt huvud lite på sned åt vänster i traven, det har han inte gjort på sistonnne men han följde mina hjälper utan problem lika fint åt båda håll. Det är ju start på tisdag igen och det verkar mycket lovade.


Den svarta hingsten himself.

Därefter blev det en tur ut till Lena. Jag hade köpt nya skor till henne som skall på nu till helgen.
Vi tog en promenad i solen och det går bättre och bättre... denna gången höll hon sig i skinnet och gick snällt bredvid mig. Undrar om det inte är lite hormoner i gungning hos henne nu. Det har ju alltid varit sting i den märren och att hon nu verkar känna sig frisk gör att hon formligen studsar fram och exploderar åt alla håll. Det kommer att gå över det är jag vertygad om och det är fantstiskt att hon gör sådana framsteg.
I morgon skall vi åka till Brodda igen för att kolla om det finns något ägg på G igen.

Hisan fick vila idag till förmåna för valborgsfirande hemma med Fredrik. I morgon blir det först ritt för hans del för att sedan börja behandligen om allt går enligt plan (jag är inte helt säker på att jag faktiskt får tag på medicinen i morgon... vi får se).

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Hoppas du haft en trevlig valborg!

2009-05-01 @ 01:31:12
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0