Hela helgen

I fredags blev det ritt på Revinge för Hisans del efter att jag hade tagit igen mig efter jobbveckan.

Det var kanske inte en av mina smartaste idéer att försöka skritta på fältet... men sedan när är jag känd för smarta idéer... I vart fall gick det bra till en början och inte förrän vi hade kommit ut en bit på fältet började Hisan ömsom lätta bak och ömsom fram... Jag anade en analkade konflikt och hoppade av. I stället gjorde jag en övning från marken som jag gjort med Lindah, den går ut på att man skall "tömköra" och försöka få hästen att bjuda fram till handen. Det gik utmärkt och bjudningen ifann sig bra mycket bättre än på ridbanan. Hem kom vi tillsammans i alla fall.
Kvällen avslutades med Titiyo i Malmö.

Lördagen gick i Jägersros tecken. Jag fick erbjudandet om att köra utbildningslopp med Kronoborgs Karin efter att hon hade missat sin start i Danmark kvällen innan.
Det är alltid kul att köra och jag känner ju hästen.
Jan gav mig följande order för värmingen som ja, kanske inte följdes... Kör så sakta det går, kanske 40 och släpp sista 500 så du känner vinddraget i ögonen... Resultatet blev första 500 i 30, näste 500 i 20 och sedan gick det bara än snabbare...
Själva loppet gick finfint... jag hade spår 4 och Karin var snäll att volta... sälva loppet gick i lite mer moderat tempo med 25 första 500, och 22 1000 och sedan 16 på upploppet. Jag tror inte rikigt att det var så det var tänkt att det skulle köras men kul var det, och först över mållinjen var vi också.
Därefter hjälpte jag Annette att värma Blixtra med Håvard... som sagt, det är kul att köra och Håvard är fullt reglerbar. Dessutom är han en tiger när han går mot Blixtra.
Blixtra gjorde sedan ett fint godkänt premielopp så värmingen måste ha varit godkänd.

Jag var ute och luftade mina tävlingsfärger och oj vad mobbad jag blev. Jag gillar faktiskt ljusrosa... och brunt. Det är fina färger... :( Jackan är visserligen hemsydd men så ful är det väl inte... lite kort kanske när man sitter i sulky men den är ju sydd för monté.

I vilket fall blev det en tur på Sir Remington som var på strålande humör trots regnet. Det är fortsatt fin form på honom. Vi hade ett litet missförstånd angående bogen in åt höger men så snart vi enades om vad jag menade gick det bra.

Idag har Lindah varit med mig ut till Hisan. Han känns super nu igen så vilan har nog gjort honom gott. Dagens övning gick ut på att få mig att vrida bäckenet rätt... jag gör nämligen tvärt om mot vad jag tror... jag tror att jag skjuter fram inner höft men när jag tittar ner på mig själv gör jag tvärt om... mycket frustrerande... När jag gjorde rätt svarade Hisan direkt även om det kändes bakvänt för mig.
Vi galopperade även och vände tvärt i språnget. Vi gjorde även fina ökningar och minskningar. Jag måste jobba massor mer med detta. Både vändningarna och ökningarna/minskningarna.
Denna övningen var mycket nyttig för mig och jag var helt slut efteråt.

Kommentarer
Postat av: Linda

Filmer på Youtube

2009-08-16 @ 20:44:15
URL: http://blogg.kanariebloggen.se
Postat av: Ullis

Jag har hittat dem... men usch vad jag flaxar med överlivet... nyttigt nyttigt att se... tur att hästen är snyggare än ryttarinnan... :)

2009-08-16 @ 21:08:28
Postat av: Linda

Ja det är nyttiga filmer för där får felet en tydlig orsak som du ser och kanske kan ta till dig. Brist på fart och bjudning ger flaxande överliv. Det blir bättre när han går själv som du ser. Hisan är ju URLÄCKER. ett par månader av sånt här så har ni kommit långt.

2009-08-16 @ 21:33:30
URL: http://blogg.kanariebloggen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0