Andra advent

Nu har det gått en hel helg igen utan inlägg.

Lördag
Jag var först nere hos Lena och fixade. Hennes mugg är nu i princip utläkt och hon får gå ute dygnet runt igen. Madammen har fått smak på det där med att vara ute... eller jag tror mest att det är flocken som kallar.

I vart fall är det skönt att hon slipper ha en massa krångel med benen i alla fall.

Sedan blev det en lugn ritt med Hisan. I och med att ponnyn är skadad så har de mindre hage tillfälligt. De flesta dagar spelar det mindre roll men tydligen var det inte så denna helgen.
I och med dressyrpasset under fredagen tänkte jag ta en lugn ritt hemmavid. Vi var i "runda skogen" och red. Det var på gränsen till slipprigt på marken så jag vågade bara galoppera på rakt spår.

Som sagt kort runda. Hisan kändes fin i vart fall och var laddad.

Söndag
Jag började dagen inne på Jägers med ritt av Sir Remington. Enligt Uffe skulle jag hålla i mig för han hade varit rikigt busig på väg ut tidigare under dagen.

Lite busig var han men han har varit busigare måste jag säga. I veckan hade han blivit behandlad i bogen och det märktes skillnad. Nu har den gode herren idéer och då skall det diskuteras innan han gör som man vill. Samma som idéen om att det var farligt att gå in i boxen eller detta med att busa på vägen ut från stallet. Nu är det höger öppna som är uppe till diskussion. I vart fall utförde han den tillslut och vi jobbar vidare utifrån det. På onsdag blir det start för den svarta på Valla. Jag hållar tummarna.

Sedan var det Hisans tur. Vi begav oss ner till Flyinge för uteritt. Nästan framme kom jag ju på att det var Flyingedagar och kanske inte helt intelligent att försöka parkera släp på parkeringen vid Kungsgården. Det fick bli parkering vid Granelundshallen i stället.

Hisan var mer än lovligt hyper och lyckades på något förunderligt sätt att inte komma ur sitt hyperstadium. Han var dock inte tiltad utan bara spänd. Vi galopperade hela tiden så fort underlaget tillät men trots detta kom vi inte till avslappning. Uppförandet var det väl inget större fel på förutom att det var hypermode som gällde.
Väl hemma igen släppte jag honom lite i padocken. Det skall ju inte behövas efter en ritt på en timme men är man inte trött så är man inte.

Efter ritt blev det pyssel i stallet och julpyntning. Hisan fick godsaker på snöre som kunde hängas från takstolarna. Rikigt mysigt blev det och något att lägga tid och energi på för Hisans del. Ätbara pynt är det som uppskattas mest från de fyrbenta. Synd bara att sakerna "försvinner" lite väl fort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0