Operation tömkörning har inletts

Kung Bore har verkligen Skåne i ett järngrepp nu. Det ligger ett täckande lager snö överallt.

I morse begav jag mig av mot Helsingborg med den inte ont anande Kaninen tidigt. Han var inbokad sedan länge för att bli av med kulorna. Jag trodde att en kula var väck... det vill säga aldrig hade ramlat ner men påpassligt nog var den på plats när jag kom upp... ingreppet blev bra mycket billigare och mindre jobbigt för honom. Win-win med andra ord.

Resan upp och hem var en plåga eftersom värmen i bilen fortfarande inte fungerar. Nu är det dessutom mellan 5-6 minusgrader ute vilket inte direkt gör det varmare inne i kupén. Jag var formligen en isklump när jag kom hem. Tur var det också att jag hade tagit ledigt från jobbet för i god skånsk ordning betyder snö kaos och resan upp tog minst en och en halv timme... brrr

Som tur var var jag med trevligt sällskap och åt jullunch i Staffanstorp vilket gjorde det uthärdligt.

Först vid klockan 19 var jag åter i Lund och upptinad. Då var det dax för sadelhämtning och pyssel med Hisan. Tömkörning är det som står på schemat för hans del och det var ju bra att padocken var tillplattad och med ett fint snölager på för då kunde den nyttjas idag utan bekymmer... den var inte heller frusen utan den gav bra fäste.

Hisan var lugnare än väntat efter 2 dagars vila men lite spänd var han speciellt i galoppen. Dock slappnade han av fort och kom till arbete i en trevlig form.
Min plan är att jobba honom med tömkörning över bommar på lördag. Spännande att se hur jag lyckas med det konststycket och på söndag blir det eventuellt ridning igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0