Halkigt

Onsdag betyder hoppning... och jag hade gett mig katten på att det skulle bli hoppning denna veckan.
I och med att jag hittade ett balltramp igår antog jag att det var anledningen till ofäschheten och tänkte att det hade kommit fram bättre om jag kunde rida på bättre underlag dessuto dvs i ridhus. Så jag hade inga anledningar till att inte åka tänkte jag... den faktor som jag då glömde var att titta på termometern...

Väl i stallet var det lite fuktigt men inte så illa på några plan... dock började temeraturen vandra ner mot nollan. Hisan hade lite idér om att han inte skulle gå upp i släpet, det tog oss 15 minuter att övertyga honom.

Det var lite halt att åka måste jag säga... jag tog det väldigt lugnt men blev då lite försenad till träningen. Ingen större skada skedd i och med att de inte hade kommit igång helt utan höll på att bygga banan. Idag var det dessutom Jan Jönsson som höll i träningen. Vi var i Crafoordhallen och det hölls dubbla hopplektioner där inne.
Dagens övningar bestod i massor av bommar med 6 eller 5 galoppsprång mellan. Vidare hade vi en kombination men insprång med bom framför på böjt spår. Vidare fanns där ett rättupp med grind på diagonalen och på den andra diagonalen fanns en oxer med vattenmatta.
Hisan känndes mycket fin men något för pigg... efter lite ökad galopp fyrades några rejäla brallar av dessutom. Själva hoppningen fungerade bra och jag fick som vanligt flera värdefulla råd av JJ. Bland annat vissa grejer som borde vara gamal skåpmat men som tydligen behövde friskas upp... fram för skänkel och mer kontakt i tygeln... dvs inget glappande.
Halaste stället igår måste ha varit på släpets läm i alla fall. Hisan knatade fint in när vi skulle hem men när jag skulle ställa mig bakom för att knäppa på bommen drattade jag fint på näsan... sedan fick jag stå halvägs inne i släpet och knäppa på den för att kunna stå stadigt... tur att han är snäll den "lilla" hästen. ;-)

Ett visst tumult uppstod när en ryttare i andra delen av ridhuset ramlade av sin häst. Hästen som visade sig vara en hingst for rundor i ridhuset och uppvaktade stona (för övrigt samma hingst som har varit på sommarbete ute hos Jan de senaste somrarna).

Jag for en liten runda till Lena också efter att jag hade kvällsfodrat hos Hisan. Hon hade fått ett rejält skav av ylletäcket som vi hade satt på henne i alla välmening och försågs nu med bogskydd. Back on track rygg täcket åkte på och bakbenen lindades.
Sedan hon kom till Annette har hon blivit mjukare i muskulaturen på korset men de stora musklerna (jag vet inga namn) på rumpan/korset är liksom uppdragna och Annette misstänker att det kan vara någon form av muskelbristning som har orskat detta, det är i vart fall inte något typiskt symtom för korsförlamning. Hon har även markerat lite bak till och från hagen men hon har heller inte gått barfota tidigare i någon större utsträckning och det är knaggligt ute. Efter en natt på box gick hon som vanligt igen.
Ytterligare utvärdering och konsultation med vetrinär kommer att ske innan hon insemineras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0