Häst i kubik

Bara för att det var lördag idag och inget vanligt jobb så blev det häst i kubik.

Dagen startade med en härlig uteritt på Hisan på Revingefältet. Vi hade Hardy och Tittut med oss som sällskap. Det blev en lugn tur med mestadels skritt men även lite trav och galopp. Allanballan fasonerna från i höstas är som bortblåsta och Hisan skötte sig med bravur trots att vi fick stränga order om att hålla oss som nummer två i ledet.


Eftersom det är få vinterdagar i Skåne som är så här vackra infogar jag denna bild.

Efter ridturen skulle Hisan behandlas med penicilin... det gick mindre bra kan jag säga. Hisan snodde runt som en furie och sparkade i boxen och jag lyckades endast trycka in 15 av 40ml innan jag avbröt för bådas säkerhets skull. EFter kontakt med behandlande vetrinär beslutades det att gå över till sulfa i morgons som jag för hoppningsvis skall kunna ge utan fara för oss båda.


Ett snöklätt Revinge i trevligt sällskap.

Därefter åkte jag in till Jäger för att ta en dust med Hingstarna. Det var ett tag sedan sist på grund av att de har haft feber och i torsdas hann jag bara med Sir Remingon.
Idag fanns det tid till båda och jag började med att gå ut med den lille röde. Han förtsätter att göra framsteg och jag är grymt impad av honom.
Vi gjorde åttvolter i tömkörningsutrustning och idag fungerade allt kanon. Inga protester och en uppmärksam häst som hade alla fyra benen i marken hela tiden.
Efteråt kliade jag honom och stod på pallen och hängde över honom själv. Han tog även och trampade runt lite utan att reagera. Detta kommer med stor sannolikhet att fungera känner jag.

Sir Remington fick sig en tur på slingan. Han var superpigg och mycket possitiv. Vi flyttade bogar, bakdelen och lite sidvärts. Vi gjorde dessutom avsaktningar och igångsättningar varav en avsaktning var superfin. Till slut gjorde vi volter i en longeringsvolt och för första gången kunde han gå i båda varven utan protester ute på spåret... det går fram åt även här kan jag säga. Gramanen är avlagd och han går i rund fin form utan.

Efter en välbehövlig och god fika hemma hos Annette blev Lena genomgången av vetrinären. Det är troligt att det är patellan som spökar på höger bak och det skulle bero på att hon har tappat så mycket av muskulaturen över båe ryggen och baken. Hon fick tänderna kollade och blev vaccinerad. De kommande 10 dagarna skall hon äta Metacam och förhoppningsvis kommer vi att kunna se ytterligare förbättring efter det.

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Vad härligt (ridturen och bilderna)!!

2009-02-15 @ 21:40:45
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0