Hopp och skutt

Varför skall jag allid sätta mig i pinsamma situationer? Man kan ju ränkna ut med lilltån att om man anmäler sig till Pay & Jump på Flyinge så kan man ju gissa att man är en glad amatör i det sällskapet som finns där. Och visst är startlistan fyld med namn som Maria Gretzer och Jens Fredriksson etc. Nu skall ni få ett recept på hur man gör bort sig i sådana sällskap... det krävs inte så mycket kan jag säga.

Hisan har ju som bekant tagit det väldigt lugnt i förra veckan. Och igår tyckte jag att det var viktigare att dricka vin och äta gott på krogen än att träna häst... japp japp...
Detta innebar en mycket explosiv häst som kom in på en minst sagt kaotisk framhoppning. I och för sig är han alltid riktigt fin när han är så i och med att bjudningen alltid är på topp då, men det blir nästan alltid lite för bra också.
När vi styrde på ett hinder första gången som var en sådär 80 cm tyckte Hisan att det var så latjo lajban att han drog iväg i en serie bocksprång genom hela ridhuset. Att svänga i detta läget var inget att tänka på och jag måste säga att jag är glad att han höll rak kurs, annars hade jag nog smakat på gruset. Väggen kom sedan som en räddning och ett bra ställe att få stopp på tokerierna på.

Väl inne på banan i 1m-klassen gick det super. Visst tvekade han till på något hinder men hoppade hela banan utan att vara i en bom. Det kändes super. Jag hade även bestämt mig för att göra årsdebuten i 1.10. Först var jag tveksam om jag inte skulle låta det vara och åka hem med den bra rundan och såhär med facit i handen skulle jag ha gjort så men då skulle jag ju skjuta fram 1.10 igen. Sagt och gjort jag väntade på nästa klass. Framhoppningen kändes fortfarande bra och så gjorde starten på banan också. På tredje hindret blev det dock pannkaka och kommunikationsmiss. Vi kraschade hindret i hoppet och jag skaffade mig en fläskläpp på köpet. Av bara farten hoppade vitvå hinder till innan Hisan tittade till lite på ett Agria-hinder och jag inte var med helt efter stjärnsmällen tidigare. På nästa försök kom vi över men bjudningen var borta så vi hade problem med att komma över kombinationen.

Summa summarum blev det alltså en felfri bra runda i 1m. Och en kass men lärorik runda i 1.10... och så en fläskläpp då.

Nästa vecka blir det träning igen och mindre vila där emellan.

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Jisses!

2009-02-25 @ 22:41:46
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0