Blixthalka

Idag tog det ca 1 timme och 20 minuter att åka buss mellan Malmö och Lund efter jobbet... det som bara skulle vara en lugn busstur på 20 minuter... rätt buss kom inte i morse heller... och i morgon blir det bilen. Men det är inte bussarnas fel utan det var faktskt planerat.

Eftersom det tog sådan tid att komma hem blev det tyvärr ingen träning efter jobbet som jag hade tänkt. Det går inte alls bra för mig med min egen träning just nu. Jag får se till att skärpa mig på det planet.

Halkan gjorde att det tog bra lång tid att ta sig ut till stallet också. Denna skånska vintern börjar ta knäcken på mig vid detta laget måste jag säga. Det var faktiskt tur att jag hade det hästfritt igår... lite paus behöver man faktiskt iband. Gårdagen spenderades därför efterjobbet med fika tillsammans med gamla vänner från Turin, och sådant måste man ju ha tid med.

Tillbaka till hästen... Hisan hade tyckt att det var en super idé att vända upp och ner på hela sin bädd i boxen så kvällen ägades åt att gräva ut den... Under tiden fick buspojken befinna sig i hagen eftersom han absolut int kunde stå still i stallgången. Det kryper lite för mycket i honom ibland.
Jag hade tänkt att låta den där bädden ligga ett tag men tydligen gillades inte den idén fullt ut. Ut kom den i alla fall.
Sedan hade vi lite improviserad träning av mig i padocken... dvs... Hisan brallade av sig och drog några repor... därefter hade vi lydnadsträning i skritt och trav där jag också fick jogga... (jag hann ju inte till gymmet, ju)
Jag hoppas att lite energi försvann i och med reporna som han drog... för i morgon blir det seriös hoppträning på Flyinge igen.

Jag måste bara berätta.. för jag begiper inte detta fullt ut:
På mina luncher har jag roat mig med att upptäcka omgivningarna runt Triangeln... och det finns verkligen en massa häftigt där som jag inte har sett innan. Jag har verkligen aldrig utforskat Malmö... idag upptäckte jag en ekologisk och vegetarisk matbutik vid konserthuset som hette Astrid och aporna. Nyfiken som jag är så var jag bara tvungen att gå in och kolla vad de hade (jag är nämligen ständigt på jakt efter bondbönor som jag aldrig tycks hitta annat än omtalade i recept)... jag stod länge och tittade i frysdisken och försundrades över allt spännade de hade där... som till exempel "vegetarisk julskinka utan rumpa"... men det som fascinerade mig var nog de vegetariska kycklingklubborna... vad är de tillverkade av? Jag är 100% säker på att de aldrig har suttit på en fågel... Jag har inte släppt tanken på de där klubborna än? Vad kan de smaka? Svamp som quorn? Eller kikärtor? Spännade... hur tillagar man dem? Får de knaprigt skinn?
Jag kommer att drömma om dessa klubbor i natt, det är jag säker på.

Kommentarer
Postat av: Emmy

HA HA fy vad du e rolig

2009-01-21 @ 14:33:10
Postat av: Christerdotter

Haha, vegetariska kycklingklubbor. Läste du inte innehållsförteckningen? Nu blir jag också nyfiken... Vegetarisk julskinka har jag ätit i julas. men den var hemmagjord och beståendes av en kokt kål.

Kanske borde man besöka den butiken? jag har hört talas om den... och en annan som heter något i stil med "Moroten".

2009-01-21 @ 19:59:44
URL: http://christerdotters.blogg.se/
Postat av: Ullis

Jag var så fascinerad av alla vegitariska köttprodukter som fanns att jag faktiskt inte läste den... jag får nog gå dit igen och titta efter.

2009-01-22 @ 07:03:21
Postat av: Linda

Både jag och maken skrattade åt det där med både skinkan och klubborna... Vegetariska produkter överlag borde få andra namn för det är ju som du skriver knappast kycklingklubbor utan något annat säkert gjort av sojaprotein eller quorn!

2009-01-22 @ 17:03:35
URL: http://www.piddersfru.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0