Gelido

Idag var hela Lund med omnejd täckt av en skorpa av is. Att köra bil var inget problem men att gå däremot var en helt annan grej. Hisan broddades och kunde traska ganska obehindrat till riduset. Annat var det med hans matte som struttade frapå isen med korta korta steg.
Vi kom fram båda två utan problem förutom att Hisan blev lite väl kaxig när han ände att han fick grepp under fötterna, normalt hade jag inte brytt mig så mycket men nu handlade det ju om mig där bredvis också, och jag hade INTE grepp under mina fötter.

Själva ridturen gick bra även om jag var lite småhispig i ridhuset. Fatta vad mycket konstiga ljud det är där inne... Hela andledningen till att jag red där idag var att jag tyckte att det var psyologiskt bra för mig att göra det i och med avtrillngen, det brukar bli bra om man tar tjuren vid hornen direkt i stället för att vänta.

Hisan skötte sig bra, men han var pigg och spänd. Detta lär jag inte kommar till rätta med förrän han kan rastas ordentligt och det lär dröja innan marken tillåter det.
Jag red mycket öppna och sluta på volten om varvade med galoppfattningar.

Nu blir det vila i minst en vecka på mycket lite mat för den lille busen. Jag lät honom behålla brodden på i och med att han faktiskt går själv i hagen och att det kommer att hjälpa honom att gå över stallplanen.

I morgon jobbar jag igen och hovslagaren kommer till Hisan. Jag skall dessutom försöka få ut vetrinären till Hisan nu efter helgerna för jag är lite orolig för en böld (eller vad man nu ska kalla den) som Hisan har mellan ganacherna, dessutom borde man kunna passa på att raspa tänder, vaccinera och klippa öronen på samma gång.
Jag skall dessutom behandla den där inken mellan frambenen nu när jag ändå inte skall göra så mycket annat med honom... så det blir inte en händelselös vecka ändå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0