Måndagsmys

Sådär ja, nu börjar jag få tillbaka min mysiga gamla Hisan.
Det blev ett pass i padocken i sken av lamporna igen. Hisan var helt koncentrerad och arbetade bra. Jag fokuserade på vad vi jobbade med på senaste hoppträningen nämligen att hålla mitt överliv stilla. Jag har en ovana att gunga med något fruktansvärt i galoppen och det stör en massa. Det som är bra är att jag har blivit väl medveten om det och det kan vara första steget mot att jobba bort det.
För att vara på den säkra sidan hade jag hoppsadeln på och hade försett Hisan med fegsnöre runt halsen och galopptyglarna... Det är nog när jag rider med kortare läder som gungningen av överlivet blir som mest tydlig dessutom.
För att motverka detta koncentrerade jag mig på att spänna magmusklerna och räta upp mellandelen. Hisan svarade bra och jobbade super.
Underlaget var på gränsen till hårt, lite is fanns kvar i kanterna och under det första lagret var det fortfarande fruset. Alternativet hade varit en bäckmörk skog med gud vet vilket underlag så just nu känndes det ändå hyfsat.

Efter ridningen spänderade vi en lång stund åt mys och klining i stallet. Det är inte varje dag ro finns för mys, fast det borde vara oftare.

Jag har en lite aning om att det är det gigantiska neddraget på maten som har hjälpt till att få honom så mycket mysigare. Det är ju lättare att relaxa när man inte är speedad hela tiden. I fall jag lyckas att hålla igång honom ordentligt i veckan så får maten ökas på succesivt. Det är ju i och för sig himla trevligt för plånboken. Ytterligare en fundering jag har är att den myckna ridningen på travbanan inte var av ondo. Vi tillryggalade bra mycket större sträckor bara genom att rida lite "travbane dressyr" än vad vi någonsinn gör i padocken.

I morgon måste jag få besked om eventuell smitta. Det hade varit härligt att kunna ge sig av till något ridhus igen eftersom det tydligen skall bli kallt till helgen igen... Vi skulle ju till och med kunna hoppa lite om vi bara kom iväg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0