Trettondagen

Det är härligt med lite ledighet såhär mitt i veckan. Det borde man ha oftare tycker jag.
Dagen till ära åkte jag in till Jägersro för att ta hand om hingstarna. Till slut blev det bara Sir Remington som fick komma ut, den lille hade inga skor på sig.
Stallet var helt tomt, inte en endaste syntes och stallbacken var dessutom nästan öde. Perfekt med andra ord. Padocken var isig och hård så vi höll till på slingan som i vart fall är preparerad. Arbetet blir inte riktigt samma när man rider rakt fram som på volt.
Vi flyttade sidvärsts, bogen och rumpan i olika varianter. Jag hade ju lektion på Hisan och lärde mig "nya hjälper" för öppna och sluta. Det är hilmla häftigt att rida oskolade hästar när man har lärt sig en massa nytt för man får direkt kvitto på att det funkar. Jag tror aldrig att Sir har gymastiserat bogarna och bålen som igår, pigg och fokuserad var han också och tyckte att det var roligt. Jag varvade dessutom arbetet med övergångar mellan skritt och trav. Det börjar ta sig, snart är han fullfjärdrad ridhäst. ;)

Därefter blev det Hisans tur för omvårdnad. Broddarna är fortfarande på och det märks att det underlättar massor för honom. Han går näst intill obehindrat över stallplan, de andra hästarna halkar en massa. Ibland är det bra att de går själva.
Behandlade inken dag 2 av 6, tempade (noll feber) och tvättade av bölden. På onsdag kommer vetrinären och då vet jag vad jag skall göra med den. Kanske kan vi klämma in tandkoll och vaccination så slipper jag ta ut vetrinären en gång till längre fram.
Än så länge verkar Hisan ok med att vila... vi får se mot slutet av veckan om han är sjukt uttråkad, då kommer han dessutom släppas ihop med Hardy (de skall få gå tillsammmans bara de två, så Hisan får ensamrätt på sin kompis) igen så då kanske eventuell tristess försvinner i ett nafs.

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Åh, vad kul att lära sig sånt som fungerar så bra=)

2009-01-07 @ 19:05:19
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0