Uppe med tuppen

Jag hade hoppats på töväder idag också men Kung Bore tog ett nytt grepp om Skåne.

Eftersom jag är fast på gården i väntan på besked om vad det kan vara för basilusker som gjort att Hisans lymfkörtel har svällt upp och jag vill göra något med honom för att slippa ha en häst som formligen pyser över bara av att gå i hagen.
Det där med att vila är verkligen inte Hisans starka sida.
Gårdagens lugna ritt blev ju en serenad av brallar så idag tänkte jag förekomma honom. Padocken var hård men platt så i brist på bättre alternativ blev det longering för att bli av med de värsta stolligheterna innan dagens ridtur.
Hardy och den nya tjejen i stallet som kom igår (hon visste att vi har karantän på gården men hon har en promenadhäst och kommer inte att bege sig ut på annat än uteritter ändå, och inga andra hästar visar något tecken på att vara påverkade på något vis). Vi red en liten sväng i enbart skritt åp grund av underlaget. Hisan höll sig till att takta idag vilket är fruktansvärt obekvämt men ändå acceptabelt i jämförelse med brallar. Mot slutet av skrittrundan gick han med långa avslappade steg på lång tygel.
Det verkar bli plusgrader i veckan vilket är bra. Jag måste verkligen röra på Hisan... men det är ju mörkt när jag slutar jobba... mitt eviga dilemma.

Besked om basiluskerna kommer i morgon eller på tisdag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0