Fläskläpp

Just nu verkar det som att jag behöver ett hårt slag i huvudet varje gång för att rida ordentligt... jag får nog skärpa mig lite för det kommer annars att bli ohållbart i längden.

Idag var det hoppträning och det var Janne Jönsson som höll i det.

Vi började med att rida i trav över ett litet räcke i en åtta. Därefter gick vi över till att rida samma övning i galopp. Hisan bjöd fint men han ville inte landa i rätt galopp.

Därefter gick vi över till att rida två linjer. Det lilla räcket och fem korta fram till ett litet kryss. Därefter högersväng till ett litet räcke och sedan ut över en oxer.
Första gången vi skulle hoppa ut över oxern gjorde jag en klassiker och hade inte Hisan framme. Tvärnit blev det och jag slog huvudet i mankammen och bet mig rejält i läppen. Efter en snabb check på att alla tänder var kvar och att det bara var ytliga skador så hoppade jag vidare. Nu fick jag däremot fart på honom och resten av träningen gick super. Vi hoppade till slut banan på mellan 1.10 och 1.20 med tre olika vattenmattor.
Det blev ytterligare ett stopp i slutet av träningen. Jag red mot en stor oxer på en halvdistans. När det blev uppenbart för mig blev jag direkt passiv i sadeln och stoppet kom som ett brev på posten.

Det är på sätt och vis skönt att det inte är denna helgen jag skall tävla utan nästa. Jag behöver lite mer tid på mig att begripa att jag måste rida tydligen.

Summa sumarum av träningen var att vi går framåt i vart fall. Det var mer harmoni i honom denna veckan än förra och trots fäskläppen hade vi mer flyt.

Kommentarer
Postat av: Linda

Kan inet låta bli att skratta fast jag tycker synd om dig oxå givetvis!!!!!!

2009-07-30 @ 08:10:18
URL: http://kanariebloggen.blogg.se/
Postat av: Ullis

Äsch, omjag red bättre från början kanske jag skulle slippa gå omkring med en bautaläpp nu... handling och konsekvens lixom.

2009-07-30 @ 08:11:41
Postat av: Linda

Man kan säga att Hisan kommit på det där med NH träning av människa:-)"Sätt tryck" , fasa upp och om inget händer så SE TILL ATT DET HÄNDER :-)skrattar

2009-07-30 @ 09:33:18
URL: http://kanariebloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0