Hugo Åbergs

Efter jobbet var det först Hisans tur.
Tjejen vars travare jag testade uppe i Halmstad skulle testa att rida Hisan. Jag tycker att det var ett ypperligt tillfälle att studera Hisan från marken. Man lär sig massor. I och med att vi tränar för samma tränare var det också intressant av fler anledningar. Hon har tränat för henne bra mycket längre än mig och att se Hisans reaktioner var lärorikt för det ser inte alls lika dant ut från backen som när man sitter på och tittar ner på honom.

Hisan körde hela registret på utskutande bogar och ovilja att böja sig. Från marken blir det än mer uppenbart vad han gör.

Hisan fick dock tillslut ge sig och jobbade bra. Stackars tjejen var helt slut i benen efteråt.

Våra hästar är verkligen olika. Hisan är stor och är framför allt mycket häst att rida. Hennes häst är liten och behändlig att rida. Hisan behöver milt sagt övertalning för att gå fram men har i gengäld bra rörelser när han väl lägger manken till.

Kvällen avslutades med festligheter på Jägersro då Hugo Åbergs gick av stapeln. Riktigt kul att se de fina hästarna på nära håll. Vinnaren av Åbergs Torvald Palema utstrålade sådan självsäkerhet. Han riktigt ägde banan och kusken hans satt bara och myste i defileringen. Härligt att se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0