Jägersrotisdag

Nu är semestern slut. Jobb igen och mycket mindre tid till allt.

Igår kom mina svärföräldrar på besök och Hisan vilade. Vi åkte i och för sig ut allihop och matade honom och de fick klappa.

Idag när jag kom ut till stallet blev jag snabbt på mycket dåligt humör. Det var meningen att vi skulle kunna stalla in igen denna veckan. Men igår målades det tak och likadant idag. Jag riktigt känner hur det bubblar av ilska i mig när jag tänker på det. Hisan behöver komma in nu om han inte skall rasa helt i hull. Plus att jag inte hinner åka ut extra gånger för att fodra nu när jag jobbar igen.
Att vara arg på annat är aldrig en bra start på ett ridpass. Jag red ändå. Det gick sådär... Eller det var inte alls dåligt men inte harmoniskt... jag var ju inte i harmoni om man säger så. Jag spände mig och kom inte ner i sadeln alls när jag försökte sitta ner i traven.

I vart fall fortsatte jag att rida tempoväxlingar och att försöka få honom fram ordentligt. Jag fick honom ganska rund och fin. Jag försökte dessutom få honom mer på ytter men jag vet inte om jag tänkte rätt. Han gick i vart fall inte att få att ta stöd där utan spjärnade emot. Svänga för ytter var mer hans melodi men inte stöd inte. Jag försökte då att enbart rida med ytter tygel och låta inner hänga. Det funkade ju på sätt och vis men sådär utan harmoni som tydligen var dagens signum blev det också sådär. Hisan var ändå väldigt medgörlig och ville göra rätt... han är en ängel.

Efteråt åkte jag in till Jägers där jag hade tre lopp som jag ville se. Håvard i montén, Dina i lärlingsloppet och Betforemoremoney i ett annat lopp. Ingen av hästarna slutade på någon framskjuten plasering idag. Men Dina gjorde en superfin start efter två omstarter och tog ledningen. Tyvärr blev det ingen plasering även om hon gick på en mycket bättre tid än i sin senaste start.

Jag fick en hel del intressanta tips på träningsupplägg för Hisan också som jag skall fundera lite på. På något sätt måste jag förbättra hans kondis i alla fall för han blir trött på tävling.

Kommentarer
Postat av: Linda

Påminn mig nästa gång om att vi ska greja med ytter.

Jag får barnen den 1-7 augusti så vi kan försöka fixa så mkt det går innan dess.

2009-07-21 @ 23:36:33
URL: http://kanariebloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0