Jägersrolördag

Det blev tidigt upp idag också och det bar av in till Jägersro med Annette och tre av hennes hästar. Håvard skulle starta i B-lopp och jag skulle rida provstart i monté med Dina.
Blixtra skulle också med in för att bekanta sig lite med storabanan.

Först ut var min start. Det visade sig att vi till slut bara var tre stycken totalt som skulle köra provlopp/utbildningslopp, två i sulky och så lilla jag i monté. Jag är inget fan av sådan där mixade tillställningar men är man bara så få må det vara hänt.
Vi startade med 20 meters tillägg på en egen volt. Det där med att volta var en piece of cace sa Dina som uppförde sig kanon på alla sätt.
I loppet gick vi först ikapp de andra, fösta varvetgick i 28-tempo. På sista varvet gick vi först om det ena ekipaget på bortre långsidan och og sedan det andra i svängen. Dina svarade kanon på små signaler om att öka eller minska. Till slut tyckte jag att vi kom först över målinjen men det kan ha varit på håret. Loppet gick totalt på ca en 25-tid vilket var ett bra tempo för att testa henne i monté. Hon hade mycket krafter kvar och behövde aldrig drivas. Kul tyckte vi båda att det var i vart fall.

Tysken skulle också ridas nu när jag var inne på banan. Uffe sa att han nog var lite pigg... jag trodde väl dock inte att han skulle vara rikigt så pigg och busig. I och med att det var tävlingsdag var alla hans nerver på helspänn och det var mycket folk och fä i rörelse överallt. Vi höll till nere på slingan och till en början gick allt super. Jag hade förstås lite att bita i för att få honom att slappna av ordentligt men med hjälp gramanen fick jag ändå honom att komma till sans och gå i en låg form. På väg tillbaka från slingan fick han dock ett spunkryck och drog sönder gramanens spännen och for iväg i galopp. Han var inte ostoppbar utan mer överfrisk. Med gramanen slängade runt benen blev det förstås inte lugnare. Uffe var påpassligt nog ute och körde den lilla röda så vi kunde ta rygg på dem in till stallet vilket gav en mycket lugnande effekt.

Håvard slutade femma i sitt lopp och Blixtra gjorde ett väldigt bra intryck både i stallet och sedan på milen. Hon kommer att bli en trevlig häst att åka och tävla med med tanke på hennes fina uppförande.

På eftermiddagen blev det Hisans tur. Min plan om ett rejält jobb med honom grusades av ett litet sår på karpus som hade gjort att han hade svullnat upp rejält.
Det fick bli skritt i stället. Dock fick det bli jobb ändå så vi höll till i padocken och gjorde lösgörnde arbete i skritt. Det gick bra trots lite delade meningar om huruvida bålen skall böjas i skolorna eller om man bara kan springa på tvären.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0