Trött

dag på lunchen fick jag syn på Metros kinesiska horoskop. Det talade om för mig att jag skulle känna mig trött idag... no shit. Jag har varit mentalt sovandes på nästan hela dagen. Efter jobbet blev det några lite mer aktiva timmar och nu är jag mer än bra mentalt trött... jag är utmattad. Efter att detta inlägget är klart kommer jag att däcka i säng och förhoppningsvis vka lite mer utvilad i morgon... jag skall påminna mig själv om hur trött jag var idag nästa gång jag tycker att det är en bra idé att köra bil i 8 timmar efter jobbet.

Som sagt jag är trött men hästabstinensen var större än tröttheten.

Jag åkte in till Jägers först.

Tysken fick sig en omgång longering med inspänning. Det gick bra i skritt i vänster varv. I trav spände han sig något enormt. Höger varv var däremot en katastrof. Undrar om han ens har bilvit ledd från den sidan förr för det blev total stopppå komunikationen där och han förstod inte alls varför han skulle gå åt det hållet och ville smita iväg så att han hamnade i vänstervarv i stället. Efter lite övertygande gick det hygglig men det var en mycket spänd häst som gick i" fel" varv. Man kan ju inte kunna allt från början ju.

Han fick en kort ridtur med graman också. Uffe vill att han jobbar med ryggen och jag tycker att gramanen är ett mycket mer lätthandterligt och effektivt verktyg än longering. Han svarade direkt på det och gick i en mycket rund och djup form utan att jag behövde ta i gramanen. Vi fortsätter på denna linjen så skall vi nog kunna se lite tendes till mer muskler inom snar framtid.

Sir Remington kom också ut på en liten tur. Vi skrittade en sväng och jag jobbade honom i öppna och sluta. Han var lite mer framtung än vanligt till en början men skiftade snabbt vikten mer bakåt till normalläge. Jag red honom på gummibettet som på något konstigt vis alltid segar till vår komunikation. (På Tysken är det tvärt om... gummi=bra, metall= tungan över) Med Sir är det gummi=allt är segt/gummiartat, metall/tredelat=fin komunikation. Ja de är ju olika individer så varför inte...

Till slut blev det min Hisans tur.
Det blev ett pass i padocken. Det var härligt att sitta på en genom riden häst. Han var framför allt mycket mjuk och fin i nacken. Inget stelt eller styvt där. De få gånger hn protesterade var det mycket milt... härligt. 10 dagars semester kändes verkligen här. Jag flåsade som en jag vet inte vad och orkade egentligen inte rida men eftersom en annan tjej i stallet red dressyr samtidigt ville jag inte vara sämre så jag höll igång så länge hon red. Hisan gick bra och så fort jag kom över tröskeln av att vara för trött till att komma in i andra andningen så gick det super. Vänsterbogen var stel men kontrollerbar... dock tappade han bakdelen (jag tror att det är vänster bra, i vart fall bara i vänster varv) minst tre gånger under passet. Det är mer än han brukar göra.

Vi fortsätter på detta spåret och kör hårt framöver med längre pass med mera jobb varesig det bli i ute eller i padocken. Hoppningen sparar vi nog till nästa vecka om jag inte får en stark lust att släpa hinder i helgen.

Over and out... dax att sova.

Kommentarer
Postat av: Christian

Hej. Vad kul att han känns bra.. :) Hoppas allt går bra nu med träning/tävling. Här är det bra, den nya hästen kommer imorgon. Ha det, mvh Christian

2009-06-12 @ 14:57:19
URL: http://cl.dinstudio.se
Postat av: Christian

Hej. Kul att det går bra :) Lycka till med trän/tävl nu oxå..// Stall Sandlycke. P.s "Åttan" är till salu om du vet någon bra person! D.s

2009-06-12 @ 19:34:22
URL: http://cl.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0