Varken eller...

Det känns som precis rätt rubrik för dagen. Idag är det mycket som har gått i det tecknet... inte allt men mycket. Till exempel är det varken varmt eller kallt... ljummet kanske. Och inte kan man bestämma sig för att ha jackan på eller inte.
Morgondagen lovar bättre väder och tur är vl det.

Jag åkte in till Jägers idag efter jobbet. Givetvis lagom till när de där utlovade regndropparna kom. Så är det alltid.

Först redjag en skrittrunda på Tysken. Han var rikigt fin, men visade prov på att han minsann kunde ha tungan på alla möjliga ställen. Över bettet, under och ut på sidan. Givet vis påverkade detta til det neggativa men kvallitén på när tungan höll sig på rätt plats och hästen slappnade av och lyssnade var ändå övervägande och bidrar till det possitiva omdömmet. (Shit vad formell jag låter såhär på kvällskvisten.)
Den vilda tungan kommer att bindas till nästa gång så att den vet sin plats.

Sir Remington var också varken eller idag. I skritten kunde jag först samla honom kanon. Senare närvi skulle jogga kollapsade allt och han hamnade något enormt på framdelen och blev hängig i handen. Jag bröt av och fattade ny trav, samma. Red vidare i skritt och gjorde våra vanliga övningar som gav gensvar. På volten var han kanon i vänster varv men gick emot typ allt i höger. Ville inte böja, inte ställa, bara vara rak eller på snedden. Jag fick igenom några steg men det kändes inte som att han lossnade. Jag fick en känsla av att det satt i ryggen men jag är kass till att känna sådant. I vart fall brukar han inte vara så. Hoppas att det är något övergående.

Efter middag hemma var det dax för Hisan.
Min plan var en lugn skrittrunda då jag kunde sitta och jobba med sitsen men Hisan ville anorlunda. Jag undrar så vad de har i gräset där på Rusthållaregården för det är något otroligt vad Hisan är pigg. I natt har han dessutom sovit ute men icke sa nicke att hästen skulle vara lite trött av det inte. Dessutom gick han ju ett rejält pass igår. HA, sa Hisan, jag vill att det skall gå undan.
Skritten blev snarare småspring då varje gång jag hade bromsat och sedan släppte efter lite så ville Hisan trava. Det blev avsutning i padocken för att låta honom jobba lite. Blåsten idag gjorde väl sitt till och det faktum att jag efter flera dagars idoga försök att räta upp mig och två hästar tidigare på dagen inte riktigt orkade sitta som jag skulle hela tiden även om jag försökte bidrog nog till att det inte riktigt blev som jag ville. Hisan jobbade på bra men inte lika fint som de senaste dagarna ...

I morgon ger jag mig själv ridledigt. Jag behöver nog vila mina nyfunna muskler en dag för att ge dem lite andrum att utveckals (märk mitt skryt här, muskler, ha).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0