A change of plans

Nu är ju min grundfilosofi att har jag bestämt mig för att rida eller göra något så skall det göras oavsett väder och vind. Skall man ta hänsyn till det skånska vädret på hösten och bara rida/träna hästen när det är torrväder så kan man lika gärna lägga ner. Det är få dagar som vädret är på ens sida, det är bara att inse och gilla läget.

Idag frångick jag detta.
Jag hade anmält mig till Pay & Jump och var faktiskt riktigt taggad iför detta fram till lunch ungefär. Då började det droppa stora droppar. Jag är säker på att SMHI hade lovat uppehåll idag. Närmare 16 och efter mitt jobb var det inte längre droppar utan det regnade på tvären. Alla som bor eller har varit i Skåne under denna årstiden vet vad regn på tvären innebär, och det är inget man ens kan tvinga sig till att gilla. Möjligen kan man tycka att det är ok om man slipper gå ut men blotta tanken på att utsätta sig för detta vidriga väder ger en rysningar.

För de som har varit hemma hos mig kan jag sägga att det regnar så mycket på tvären att det blir blött på fönstren trots min enorma balkong och taket som finns från balkongen ovanför.

Så, med tanke på vädret och faktumet att framridningen inte helt ske i ridhus vilket hade varit en förmildrande omständighet stod jag helt sonika över detta.
Faktumet att jag faktiskt bemödade mig att åka dit och tala om att jag inte tänkte inställa mig med häst trots anmälan gjorde att jag dessutom slapp betala... helt i min smak med andra ord.

Vad gjorde jag då i stället. Jo, jag tvingade den stackars Hisan att genomgå klippning nummer två, eller snarare en putsning av den förra klippningen. Den var nämligen under all kritik och resultatet jag uppnådde idag behöver jag inte skämas över lika mycket om jag nu skall visa mig offentligt utan denna variant kan jag faktiskt leva med. Hoppas att Hisan känner det samma.

I morgon bär det av till Torns Ryttareförening för ritt med Kusinen och hennes Morgan. Därefter skall jag fira Mårten Gås med släkten. ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0