Dagens övning... svängar

Gårdagens hästövningar blev inte riktigt som först planerat. Den ursprungliga planen var hoppträning igår och så vila och massage idag. I stället blev det vila och mys igår och så hoppträning idag. Massagen blev flyttad till den 19:e. Hoppträningen flyttades på grund av holabalooet som var på Flyinge igår. Jag har stundtals ganska dålig koll på vad som händer i halvblodsvärlden så jag missar allt sådant.

För övrigt var det grejs på G där idag också. Lampan var tänd på parkeringen vilket jag verkligen inte är negativt inställd till. Den borde alltid var det om de frågade mig. Lite meckigt att klä åp och av häst i komplett mörker vanligt vis. Det gäller att veta hur sakerna skall sitta och var man har dem.
Sedan var vägen till ridhuset snitslad med machaller... inte heller fel. Riktigt mysigt faktiskt och Hisan fixade denna nymodighet bra faktiskt.
Dagens hoppövning bestod i mycket snäva svängar.
Vi började med att hoppa en smal oxer i trav med vinkelrät sväng vänster ett språng efter landnigen. Därefter gick vi vidare till att hoppa studs med fyra hinder och så ut på böjt spår mot en oxer, 4 språng.
Övningen utökades med att efter oxern vända tillbaka på studsen.
Nästa utökning bestod i att efter andra omgången studs tillbaka i en vid vänstersväng mot en oxer och sedan snäv högersväng mot ett räcke med grind, lång väg mot en annan oxer ur vänstersväng.
Redan här var det mycket svängigt. Hänger ni med?
Övningen avslutades med räcket med grinden, vänstersväng runt oxern som hoppades och sedan in i en ny snäv sväng till höger och så räcket igen. Rakt fram lång väg till en vänster$sväng runt en annan oxer som hoppades och direkt i en supersnäv högersväng mot en ny oxer.

Riktigt jobbigt för lilla Hisan men nyttigt. Jag fick verkligen jobba med ytterhjälperna dessutom. Hindren kom snabbt ur svängarna och det gällde att bibehålla galoppen för att ha något att hoppa ur, och så ytterhjälperna. Vi avslutade med att hoppa några av hindren med långa vägar rakt på och bara flyta på. Vi var bara två som hoppade idag men ändå lyckas jag med att få Hisan att somna till lite till sista övningen. Varför i hela friden kan jag inte få honom att vara mer framme...? Det är ju så onödigt och dumt. Det resulterar typ alltid i att han hoppar undan från hindret i sista minuten. Med mer tryck i honom går det som en dans. Dumma dumma Ullis

Nu skall jag läsa travreglemente halva natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0