Första advent

Tiden rinner iväg och därför blir inte bloggen uppdaterad som den skall. Eller rättare sagt jag har varit för trött när jag kommer hem om kvällarna.

Torsdag
Det var inte jag som red utan det gjorde den nya tjejen. I stället lämnades min hoppsadel in för koll och omstoppning. Jag hoppas att den är ok för jag har verkligen inte lust att skaffa en ny, och sden behövde verkligen stoppas om.

Fredag
Regn i skurar och kraftigt var det också. Jag tycker att sådana här dagar är bra vilodagar men min planering sprack tidigare i veckan så det gick inte att vila. I stället blev det ridning i padocken. Behöver jag skriva att Hisan och jag var blöta?
Till en början var han mycket motig och ville inte samarbeta alls. Men efter en liten påminnelse om vem som bestämmer funkade det super. Vi flyttade framdelar och bakdelar. Sedan red jag tempoväxlingar. Hisan är superpigg för tillfället men tyvärr kom vi inte tillrätta helt med problematiken i bogen utan den hänger med. Nästa besök för massören är den 15:e. I vilket fall är det inte lika mycket som tidigare som tar emot och min förhoppning är att sadelfixningen skall ha possitiv inverkan.

Lördag
Dax för lite hoppning hemma. Jag och den nya tjejen byggde upp en liten bana bestående av två hinder och en bomserie enligt en övning av Lotta Björe från senaste Ridsport. Det är trevligt när de gör förslag på övningar som man lätt kan bygga själv med begränsat hindermaterial och på små banor.
Övningen var i 4 delar och innefattade travövning med bommar och sedan en galoppövning. Sidverts mellan hindren och slutligen de två små skutten både med långa vägar och sedan ökadsvårighet och snäva svängar. Jag hade lagt hindren lågt, jag ser ingen mening med att hoppa högt själv hemma.
Vad som är himla kul just nu är att han är rikigt hungrig på hinder igen. ;) Även om allt känns bra just nu vill jag trimma honom på låg höjd under vintern, det kommer ändå inte vara tal om tävling förrän tidigast i februari/mars.

Söndag
Jag och stallägaren begav oss till tippen för att rida lite i backarna. Vi var även en sväng runt Jans och tittade på sommarhagarna.
Hisan var på riktigt busigt humör och när han nu fick Skrymslan med sig ut var det ingen hejd på bus till en början. Det blev en del vilda brallar. Jag undrar så om jag kan få honom att sluta med detta. Men det verkar som om han är i trotsålder just nu så detta kanske "växer bort". Resten av ridturen var han jättefin och jobbade på bra.

Innan ridningen var jag och Emmy iväg ner till Höllviken och Böckmann center för att förstöra pengar på täcken. Det får bli hästarnas julklappar... eller kanske jag skall säga hästägarinnans julklappar... att det är till hästarna är bara ett svepskäl. I vart fall fick Lena ett nytt lila vintertäcke, hon är så snygg så snygg så i det. Och Hisan ett randigt brunt innetäcke. Nu är det i vart fall färdighandlat när det gäller täcken och hästarna är numera väl ekiperade.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0