Fredag-lördag-söndag

I fredags var det halvdag på jobbet så efter en tandläkar besök bar det av till Jan för intervallträning innan dagsljuset försvann.

De andra två som har hästar där var ute och körde på banan. Lite problematiskt blev det för mig för de kör runt runt och jag ville rida fram och tillbaka. Det gick hyfsat att få ihop det ändå även om Hisan vid ett tillfälle tyckte att jag var superdum när han inte fick hänga med de andra åt ena hållet när jag ville vända och rida åt andra. Min vilja vann och resten av träningen gick kanon. Han fick verkligen sträcka ut medan solen sakta skönk i horionten och en luftbalong landade på fältet bredvid.

Lördagen bjöd på höstsol och Hisan och jag begav oss ut för att upptäcka skogen med vildsvinsskylten. Eftersom han gick hårt dagen innan passade det bra med en kortare tur. Jag var ju och vände i skogen en mörk kväll, så här i efterhand måste jag säga att jag gjorde ett bra val när jag vände den kvällen. En bit in på vägen låg nämligen ett träd tvärs över och det var igen liten stam heller. Den var maffig och låg på mellan 80-90cm över vägen. Så här i dagsljus var den a piece of cake och vi seglade över den efter att jag hade sonderat terräning och bedömt underlaget som ok. Men vad hade hänt om vi hade upptäckt den allt för sent i mörkret...

Jag åkte därefter till Lena och vi begav oss ut på en kort skrittrunda. Detta får bli sista gången innan dräktigheten är över. Jag är lite rädd för att jag kommer att stressa henne för mycket. Idag flöt allt fint fast hon blev lite pigg på hemvägen.

Idag söndag började med en uteritt över Billebjer med mina nya stallkamrater. Vi parkerade våra släp bakom tippen och startade ritten med lite klättring där. Sedan blev det den gamla vanliga Billebjersrundan. De hade aldrig ridit där innan så det var kul att kunna ta dem med på en ny tur. Det har ju varit tort i öst så vägen var ganska hård. Den rundan får nog vänta till våren när det nog är lite mjukare i marken.

Sedan bar det av in till Jägers för ridning av den svarta igen. Igår gick han jobb och han hade varit ute en sväng i vagn på morgonen. Detta gjorde att han idag var helt fokuserad på mig igen. Det var härligt och idag fungerade allt igen. Vi ökade och minskade skritten. Varierade formen mellan hög och låg. Jag kunde flytta bakdelen och bogarna utan bekymmer. Vi har bara skrittat rakt fram än så länge men snart går vi tillbaka till att jobba på böjt spår igen. Gentlemannen är fortfarande lite pigg i överkant ändå, när vi kom ut ur stallet for han först iväg lite åt ena håller och sedan åt andra för att takta över planen till lilla banan för att sedan slappna av helt. Han är rolig den.

Jag avslutade med lite mentala övningar hos Lena. Hon selades på med full travmundering. Bands upp som för att få vagnen på. Jag tog fram vagenen och lade den över henne utan att sätta fast. Sedan tog jag tömmarna och vi gick ut utan vagn... idag rörde hon inte en fena. Det hade nog gått att köra idag men det var på sätt och vis bra att vi gjorde såhär dag. Nästa gång planerar jag att fästa vagnen och ta av den innan vi går ut. Jag hoppas att vi kan ha nytta av denna mentala träning sedan. Nu skall hon ju inte varesig stressa för mycket eller jobba något extremt... våra utflykter är bra mycket kortare och mindre intensiva än det kanske låter. Det är mer hjärngympa än regelrätt motion.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0