Helgen

Vi har haft driftstörningar på internet över helgen. Snacka om att man känner sig handikappad när man inte har internet tillhands i datorn direkt.

I lördagas åkte Hisan och jag till Torns ryttarförening där vi mötte upp med kusin och Morgan. Ví var ute på en runda som går över ängarna och bort till järnvägen.
Tanken var att jag skulle kunna hjälpa kusinen lite och samtidigt skulle vi ha en trevlig tur tillsammans.
Morgan har ju sitt hetsiga humör och ibland kokar det över lite. Det gör det ju för Hisan också ibland... så är det bara.

Vi hade en t revlig tur där vi tog det lugnt. Varvade trav med lugn skritt, för Morgans skull. Han hetsade lite men inga direkta konstigheter. Hisan fick lite tuppjuck när han trodde att han blev själv inne i byn när Morgan försvann runt ett hörn och de blev lite skärrade av tåget.
På väg hem i sista traven gick det super för Morgan och det såg mycket lugnt och trevligt ut. Men så smygökade den lille röde och tillslut gick det lite väl fort. Kul sa Hisan och jag fick ducka för pileträden. Oavsett så betedde sig hästarna ok och inga skandaler skedde.

Jag hann med att byta däck på mitt ekipage innan det bar av till Döjebro och Gåsamiddag hos min Faster. Härligt att träffa släkten och god mat är ju aldrig fel.

I går blev det verkligen fullt program. Jag åkte hemifrån vid hal 11 och var inte hemma förrän vid 21. Förutom för ett kort pitstop mellan 18-19.

Jag började med Sir Remington. Vi hade en kort diskution som innebar att vi snurrade ett varv på stallgången i stallet om hur man beter sig när man går ut med människa på ryggen.
Sedan gick lillen ut så lugnt och fint så. Han var samlad och fokuserad direkt. Vi ökade och minskade stegen både i trav och skritt på slingan. Sedan gjorde vi de vanliga övningarna på volten. Vissa gånger när jag rider honom tar det emot i högerbogen. Så var det idag. Det är bara på böjt spår och han utför rörelsen men med visst motstånd.

Därefter bar det av ner till Lena. Jag vågade inte åka ner dit under lördagen för Annette var rejält sjuk och var rädd att hon hade svinet. Nu visade sig att så inte var fallet, och då var det ju inga bekymmer.
Lena hade lyckats med att bli tjock i bakbenen, så efter rykt fick hon bli kvar inne med lindade ben. Annette och jag satte därefter staket för att fixa en ny hage åt hästarna.

Sedan var det Hisans tur. Det hade redan börjat skymma, trots detta försökte jag mig på en uteritt. Det finns inte allt för många vägar runt det nya stallet men dock två vägar som går i skogar. Den ena funkar ju inte i mörker eftersom det är en stock som ligger över vägen som måste hoppas över och den andra är så sönderkörd av skogsmaskiner att det bara är lera där inne. Kvar är grusvägarna och de är nya för Hisan. Därför gick uteritten typ lite sämre. Han var inte dum eller så men dock spänd för allt runt omkring att det knappt gick att rida alls. Vi gick därför tillbaka till banan.
Jag red lite uppmjukande i alla gångarter. Hisan är lite väl kinkig när det gäller böjning och speciellt när det gäller den där bogen. Jag bokade ju om masseringstiden till torsdag i denna veckan och det är nog bra för det måste nog tas i tu med nu.
De protester han gör nu är enbart att han sparkar mot skänkeln. Det är ju inte bra alls med i jämförelse med vad han gjorde för en månad sedan när han exploderade om jag bad honom utföra samma sak så är jag hyfsat nöjd ändå.

Kvällen avslutades sedan med att förvandla fuxen Morgan till en halvnaken ponny... he he.
Till Morgans försvar måste jag säga att han var en dröm att klippa. När Hisan klipps får man vara nöjd med att kunna klippa alls och hur snyggt det blir är på något vis underårdnat. Morgan stod stilla och jag fick krypa runt runt honom och klippa i lugn och ro. Jag måste säga att jag är nöjd med resultatet. ;)
Det finns säkert de som kan göra det både bättre, snyggare och framför allt snabbare men det spelar ingen roll. Jag har en pluttig klippmaskin från Hööks som köptes förra året för en spottstyver. Men den fungerar och som sagt. Morgan blev naken och det blev jämt och fint.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0