Hisan + Skrymslan = Sant

Det var för väl att Hisan fick ha med sin Skrymsla på jaktritten idag. Utan henne hade han nog tiltat ur rejält.

Skrymslan är Hisans nya bästis och kanske även flickvän, om nu hästar har sådana. Men de har helt klart fattat tycke för varandra. Skrymslan är mörkbrun med stor sjärn och hon är stallägarens häst, de följde med på jakten.

Vi packade in båda i stallägarens stora moderna släp, där åkte de perfekt båda två.

Jag hade Hisans senaste Revingetur färskt i minnet och dessutom förra jakten som var en katastrof. På något sätt var jag säker på att just att Skrymslan var med var en bra grej. Nu skall jag inte hänga upp allt på att Hisans nya stallkompis var med men jag tror att det hjälpte i vart fall.

Vi red iväg och Hisan var mentalt med mig. Visst hoppade han över hindren med långa språng men denna gången kunde jag lätt få tillbaka honom mellan hindren till skilnad från sist när det bara gick fortare och fortare för varje hopp. Dessutom kunde han skritta och var avslappnad mentalt.

Frånsett två rejäla brallar som kom när han fick gå lite fortade på ett ställe i början skötte han sig exemplariskt.

Varje gång vi skrittade efter hindren nästan mullrade nästan lite hingstaktigt (han brukar inte låta så, han skriker mer vanligtvis) Hisan efter sin Skrymsla och hon ropade efter honom. När de sedan hittade varandra igen var de lugna tillsammans.

Detta året hade de med lite specialvarianter av hinder som inte var med de två senaste. Dels var det ett hinder med ganris mitt i ritten sedan gck vi igenom ett vattenfyllt dike på slutet. Inga bekymmer sa Hisan. Detta är ett klart framsteg.

På slutet bangade jag ur lite. Upploppet var upplagt så att vi först "provhoppade" upploppshäcken innan det blev allvar av. Här var vi med med efter provrundan tyckte jag att det fick vara nog. Det kändes lite som om jag hade nått en gräns som jag inte ville över och dels hade det under hela ritten varit lite dåligt med avstånden mellan ekipagen. Detta gjorde att extra upplopphetta kändes lite olustigt. Jag rider hellre jakt igen nästa år om man säger så. Desutom ville jag belöna det "braiga" uppträdandet som min Hisan hade visat hela dagen.

Förra året försökte jag ju inte ens rida på upploppet. Jag ansåg mig som diskad efter Hisans uppförande och första året hade jag bekymmer att komma över häcken. Detta året hoppade han super så vi gör framsteg även här.

Nu är det ett helt år till nästa ritt och nästa år måste, måste Emmy vara med igen. Tredje gången/året gillt. Eller hur man skall säga.

Kommentarer
Postat av: Christerdotter

Skrymslan ;) Vad söta de verkar vara=) Lite kärlek så här i höstmörkret är aldrig fel ;) Hoppas det är bra med er.

2009-11-09 @ 18:34:09
URL: http://christerdotters.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0