Årets första höststorm

Hösten har kommit hit med besked och med storm. Det blåser och regnar sådär på tvären som det bara kan göra i Skåne.

Gissa om Hisan var glad rär jag tog in honom på efetermiddagen trots täcke.

Hoppningen blev inställd. Det är tveksamt om hindren ens hade stått kvar i padocken om vi hade bestämt oss för att hoppa trots regnet. Jag bestämde att om det överhuvudtaget skulle ridas idag och det skulle det efter gårdagens dopp i regnig och blöt padock så skulle det ske i ridhus.
Jag har ridhuskort på Flyinge Kungsgård. Jag brukar ju inte rida där när det inte är träningar för Piia eller Fredrik men idag fick det vara ett undantag. Sagt och gjort. Jag packade Hisans hoppatiraljer och vi begav oss av.

Latheten bestämde att vi skulle hålla till i lilla ridhuset. Det lilla ridhuset gör verkligen skäl för sitt namn. Vi blev tre ekipage där inne. Jag och två som tömkörde och det kändes fullt.
I vilket fall gick det bra. Hisan var med fokuserad än igår och jag fick en bra känsla. Han bjöd fint och brallade inte även om han hoppade till när han kände sig träng i galoppen mellan de två andra. Detta har han dock alltid gjort så det är inget nytt bus.

Vi övade vidare på övergångarna som blev bättre idag. När det sedan kom till galoppen fick jag verkligen en uppförsbackekänsla men han kändes också snabbt trött och det är nog en stor del i våra bekymmer. På sätt och vis är det bra att hoppträningarna har uppehåll så att vi får öva upp styrka för den tycks vi ha tappat när vi har ömsom varit igång och ömsom vilat i sommar.

I morgon skall det bara storma utan regn... risken är att det blir ridjus som gäller då också fast då skall jag testa ett annat i Flyinge.

Kommentarer
Postat av: Christian

Hej syssling! Jo viss är det höst, här är det oxå storm/regn så nu är ALLA inne på nätterna f.r.o.m idag :) Åttan & Cassie har ju bott ute tills nu.. Ja, han växer just nu blir nog stor :) Ha det ba´ra o hälsa Hisan. // Chrille

2009-10-03 @ 21:06:49
URL: http://cl.dinstudio.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0