Going forward but not coming back...

Hoppträning stod på schemat och jag var fast besluten att testa att rida mer efter Meridiths principer.
Jag började med att rida fram och ta tillbaka i trav. Hisan svarade fint både fram och tillbaka. När vi kom till galoppen svarade han fint framåt, men inte tillbaka... eller i vart fall inte så extremt som jag ville.

När vi sedan började med hoppningen var det bara gas som gällde. Nu har jag i och för sig ridit ganska sporadiskt själv den sista tiden och det märks att det är grundarbetet som falerar. Som vanligt då med andra ord. Men det är ju där man skall öva. I morgon blir på nytt gas och broms som gäller för Hisan i padocken fast utan bommar.

När vi sedan fortsatte hoppningen gick det bra till en början. Hisan bjöd och hoppade fin. Det var först när vi kom till att vi slutligen skulle hoppa en bana som jag fick bekymmer. Alla enkelhinder fungerade super men när vi kom till kombinationen ville Hisan inte riktigt. Detta går helt klart att förklara med dålig ridning. Det är ju det som felar i 99% av fallen men jag tror nog att det är bra att massören skall komma i nästa veckan för jag tror att han hittar något i höger bog. Men dålig ridning av piloten var det ändå.

Back to basic är det som gäller. Tur att jag inte har anmält oss till någon tävling för vi är långt ifrån i form för det än.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0