Hoppträning

Det var ju inte direkt igår som jag och Hisan var iväg och hopptränade. Nu var det i vart fall dax.

Vi började med att släpa fram hinder och en bana byggdes i det stora glasridhuset. Hisan var frtsatt harmonisk och det är underbart. Då kanske jag kan slappna av igen och börja tycka att det är roligt att rida min fina häst. Maten hans måste nog ökas nu... jag vet att jag skrev det tidigare men det är nog dax att göra det nu. När inte energin sprutar ur öronen på honom blir det lätt lite lojt.

Själva hoppningen gick bra. Vi höll oss på en låg nivå och det var skönt i och med att jag kände mig rejält ringrostig och var lite småförsiktig i och med att han har exploderat så mycket på sistonne.

Det är helt rätt beslut jag har tagit att vänta med tävligar tills vi har tränat mer för jag måste verkligen komma tillbaka i gängorna igen.

Vi hoppade relaterade avstånd och faktiskt var jag nog den i gruppen som hade minst problem med att rida på rätt antal språng.... annat var det tidigare. Fredrik som höll i träningen idag tyckte att det såg mer genomarbetat ut när vi hoppade och det lät ju possitivt.
Sista linjen som var en oxer och fyra språng ut till ett räcke på 1.20 var han superfin och hoppade med precis lagom mycket tryck och framme för skänkeln. Jag skall ta med mig den känslan till nästa träning. Innan dess skall jag få mer inspiration av Meredith Michaels Beerbaum som håller Clinic på Flyinge på måndag. Jag gillar verkligen hur hon har sina hästar framme för skänkeln när hon hoppar så det skall bli spännande att lyssna på henne.

I övrigt måste jag säga att Hisan verkligen har landat på det nya stället. Han verkligen strålar och dessutom kommer han mycket bra överens med sina nya kompisar. Stallägaren tycker dessutom att han är supermysig så bättre verkar det inte kunna bli. ;) Härligt för då slappnar även jag av mera.

Kommentarer
Postat av: emmy

låter trevligt. =). Ska du gå på den clinicen ändå??

2009-10-22 @ 14:17:44
Postat av: Ullis

Jag tänkte det... dumt att missa det tillfället.

2009-10-22 @ 14:20:49
Postat av: Ullis

Jag har forfarande en extra biljett om någon vill följa med på Clinicen.

2009-10-22 @ 20:59:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0