I väntan på hovslagaren

Det känns som om jag börjar de flesta inläggen här med "Idag efter jobbet". Undrar nu vad det kan bero på...

I vart fall så började jag med att lina Hisan i grimma idag. Det var nog bra att jag gjorde det för det var fullt ös på Hisan. Hans ben gick som trumpinnar och han formligen låg ner när han sprang. Då lät jag ändå honom springa på hela linans längd. Han vilade inte ens igår. Jag undrar vad det är i den där nya maten jag ger honom... raketbränsle?

Efter linandet blev det ridning. Jag måste erkänna att jag hade en av mina mesigaste dagar idag och jag var mycket nöjd med att Hisan bara gjorde vad han skulle utan protester. Resten, tja. Jag är säker på att han gick i undertempo och övergångarna fungerade inte alls... det är väl ett bevis nog på sätt och vis att han inte var framme för skänkeln. Dock jobbade han hyfsat i galoppen och framför allt var den utan brall. Jag skall ta tag i bjudningen i morgon men jag behövde verkligen en ritt utan studs och brall idag för att inte tappa gnistan helt.

Hovslagaren var sen men slutligen kom han. Det var tur för Hisan behövde verkligen få hovarna ompysslade. I morgon kommer massören så då blir det än mer ompyssling. Sedan tror jag att det blir en lugnare variant på uteritt om inte orken tryter för då blir det banan. Torsdagen är tänkt att vigas åt intervaller om allt går enligt planen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0