Sista dagen på arbetsveckan

Och tur är det för jag har massa att göra och då är det ju bra att vara ledig.

Det blev sent i kväll också. Föst åkte jag till Lena. Jag tömkörde henne igen och jag är mycket nöjd med hur hon svarar. Hon är pigg framåt, söker sig fint till bettet och framför allt är hon lugn. Jag funderar starkt på att testa att skritta henne för vagn. All stress i henne verkar som bortblåst så det kanske är möjligt. Jag vill inte rida än för jag tror att hon måste stärka sig med först. Klarar hon det mentalt att gå för vagn så hade det varit det bästa. Jag skall fundera lite på om det är en bra idé.

Sedan var det Hisans tur. Jag tömkörde även honom. Det gick bra till en början. Sedan skulle han galoppera och fyrade av en brall så att han nästan fick benet runt linan. Då blev det lite panikartat för den vildes del och det tog ett tag innan han lugnade sig tillräckligt för att kunna galoppera ordentligt. Kontentan av passet som totalt var 30 minuter var att han jobbade bra. Jag är speciellt nöjd med sista avsaktningen som var rikigt fin. Jag har mina misstankar om att tömkörningsbuset bottnar i orutin. Jag har inte alls gjort det på flera år och innan dess var det mycket sproadiskt. Hur det ligger till med tömkörning tidigare i hans liv förtäljer inte historien.

I morgon gör vi ett nytt försök med att hoppa på hemmaplan. Sist regnade och blåste lördagen bort. Bättre väder är utlovat i morgon men det börjar bli rejält kallt nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0