Stormbyar

Det är bara att inse att det sällan går enligt planen. Därmed inte sägt att det blir dåligt.

Dagens plan var... tömköra Lena och på nytt åka till ridhus med Hisan. Den planen höll inte och anledninen var stormbyarna. Lena har ju inget jättebehov av att komma ut och bli jobbad. I stället fick hon en omgång med borsten på stallgången. Hon var inte helt nöjd med detta och hade nog hellre jobbat, men så fick det bli.

Hisan skulle ha bivit riden i ridhus eftersom det skulle blåsa. Jag var dock inte beädd på att det skulle blåsa såhar. Vinden tog tag i bilen rejält när jag körde och jag vågade mig helt enkelt inte ut med släp. Istället var det Hisan som fick bli tömkörd.

Jag började med en inspänning på honom men det fick snabbt komma av för han vågade inte komma fram till bettet och jag kunde inte riktigt reglera honom när jag inte kunde ta i honom alls. Så med tömmen spänd som för körning gick det bättre. Lite busskutt blev det men med tanke på att det blåste som bara den skötte han sig väl.
Vi tränade vidare på övergångar och det blev mer tydligt att han inte var framme i bjudningen. Jag fick jaga på honom rejält. Jag försökte även få honom att gå lite i öppna längs spåret men här pratade vi inte rikigt samma språk. Vi får öva vidare på det nästa gång.

Jag har nu fått besked att Hisan kan flytta till det andra stallet som jag var och tittade på. Det känns mycket bra och flytten kommer att ske i kommande månadsskifte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0